lauantai 15. syyskuuta 2012

JHT aloitti kotivoitolla

JHT aloitti Suomi-sarjakautensa kotivoitolla. Kokkolan Hermes kärsi yllättävän selvän tappion numeroin 6-3 (0-0.2-2,4-1). JHT Kalajoki lähti kauteen niin sanotusti omilla miehillä, sillä ainoa ei-kalajokinen on joukkueessa Henri Holmström. Etukäteen Kokkolan Hermes oli uhonnut vahvasti voittavansa pelin, mutta toisin kävi. Myös Hermes-faneilla oli luja usko omiinsa. JHT:n kannattajat odottivat peliä pelonsekaisin tuntein, mutta JHT:n juniorit täyttivät paikkansa joukkueessa erinomaisesti. Moneen vuoteen JHT ei ole lähtenyt Suomi-sarjaan yksinomaan kalajoisten muodostamalla joukkueella. Nyt haluttiin antaa näytön mahdollisuus omille kasvateille.

Hermes lähti otteluun kovalla sykkeellä, mutta jo viiden ensimmäisen peliminuutin jälkeen ottelu tasaantui. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana ja maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkueen Mika Kokko 10 kertaa ja Hermeksen Nauris Enkuzens 16 kertaa.

Toisen erän alussa Hermeksen Juha-Matti Rautaoja onnistui survomaan kiekon JHT:n maaliin. Kotijoukkue ei saanut purettua kiekkoa pois omasta päästään. Peliä ehti kulua vain 14 sekuntia, kun JHT:n juniorikenttä tasoitti pelin. Lauri Laakko upotti kiekon yläpesään Kallemarkus Mannisen erinomaisesta esityöstä. Ylivoimalla Kallemarkus Manninen ja Lauri Laakko vapauttivat Henri Mustosen maalintekoon. Mustonen pisti kiekon varmasti häkkiin. Tämä hiljensi hieman innokkaimpia Hermes-faneja. Hermes tasoitti pelin Matti Toskalan maalilla, johon syötön antoi Hermeksen kapteeni Tomi Sippola. Toinen erä päättyi numeroin 2-2. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä oliva JHT:n Mika Kokko 11 kertaa ja Hermeksen Nauris Enkuzens 16 kertaa.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen tähdet alkoivat tuikkimaan. JHT:n maalintekijät eivät paljon vappaata tilaa tarvitse, kun verkot alkavat soida. Kolmatta erää ehti kulua vain puoli minuuttia, kun Henri Mustonen hiljensi Hermes-fanit. Sami Markkanen ja Kai Yli-Untinen tekivät esityön maaliin. Hermes tasoitti pelin 3-3:een. Hermeksen iloa kesti vain vajaa puoli minuuttia, sillä kotijoukkueen Timo Seikkula siirsi Henri Mustosen ja Kai Yli-Untisen syötön verkon perille. Henri Holmström veti lähes nollakulmasta kiekon yläpesään ja se lannisti lopullisesti Hermeksen joukkueen ja sen kannattajat. Erän lopussa kotijoukkueen Tomi Gronoff iski ylivoimalla kotijoukkueen kuudennen maalin Lauri Laakon syötöstä.

Hermes oli kaiken kaikkiaan pienoinen pettymys. JHT:n tähdet ratkaisivat ottelun ja nuoret ”junkkarit” pelasivat loistavasti. Hermeksellä ei yksinkertaisesti ollut mitään jakoa tässä ottelussa. JHT:n vaalivahdin Mika Kokon torjuntaprosentti oli 90,62 ja hän torjui ottelussa 29 laukausta.
Valmentaja Risto Liikka sai erinomaisen kauden alun joukkueelleen.