torstai 24. tammikuuta 2013

JHT:lle karvas tappio

JHT:n ulkomaalaisvahvistus on japanilainen Akira Tagawa

JHT hävisi kotonaan Suomisarjan jääkiekko-otteluss numeroin 1-2 (0-0,1-2,0-0). JHT ei onnistunut maalinteossa, vaikka paikkoja oli runsaasti. Red Ducksin maalivahti torjui otteussa 36 kertaa torjuntaprosentin ollessa 97,30. Tässä ottelussa liian hallitsevaan rooliin nousi tuomari, jonka ratkaisut olivat kotijoukkueen kannalta katsottuna käsittämättömiä. Ajoittain tuntui siltä kuin tuomari olisi ollut vierasjoukkueen kuudes pelaaja kentällä. Räikein esimerkki tuomarin päätöksistä oli Kai Yli-Untisen jäähy kampituksesta, jossa vierasjoukkueen pelaaja kaatui omaan näppäryyteensä. Tätä tuomiota Kai Yli-Untinen ei sulattanut, vaan sai lisäksi 10-minuuttisen. Luonnollisesti tällainen toiminta vaikuttaa koko joukkueen peliin, kun vielä suuri osa vierasjoukkuen kampituksista jätettiin viheltämättä.

Toisessa erässä Red Ducks siirtyi 0-1 johtoon Vesa Kuoppalan maalilla. JHT:n maalivahti Mika Kokko hermostui vierasjoukkueen pelaajan poikittaisesta mailasta niin, että suoritti itse päähän kohdistuneen taklauksen. Se oli tarpeeton ja harkitsematon teko ja siitä seurasi ottelurangaistus. Ensimmäiseksi torjunnakseen kentälle vaihdettu JHT:n maalivahti Toni Prittinen sai torjuttavakseen rangaistuslaukauksen ja onnistui siinä erinomaisesti. Ajassa 32.03 JHT:n maalitykki Henri Mustonen teki tahtomaalin eli näytti joukkueen muille pelaajille että periksi ei anneta, vaan kiekko pistetään pienestä kulmasta sisään, vaikka vastustajan maila kasvoilla. Red Ducks siirtyi 1-2 johtoon Jonas Grönbackan maalilla. JHT:n takaa-ajo ei onnistunut,vaikka JHT sai pelata kolmannen erän alussa kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. JHT:n ylivoimapeli oli käsittämättömän tehotonta.