lauantai 27. syyskuuta 2014

Hermes – JHT 3-4 (0-1, 2-2, 1-1).

Tomi Gronoff on tärkeässä roolissa Hermeksen kaatamisessa.

Keski-Pohjanmaan kiekkoherruus säilyi Kalajoella, kun JHT Kalajoki voitti vieraissa Kokkolan Hermeksen numeroin 3-4 ( 0-1, 2-2, 1-1). JHT Kalajoki oli valmistautunut kahden niukan tappion jälkeen erinomaisesti kiihkeään paikallispeliin voitto tähtäimessä.
Ensimmäisessä erässä maalitehtailun aloitti JHT:n kantaviin voimiin kuuluva Tomi Gronoff Ville-Valtteri Leinosen ja Matti Kivisillan saadessa syöttöpisteet. Tämä maali jäihin erän ainokaiseksi ja maalivahtien torjunnat tässä erässä olivat Hermeksen Anssi Pesonen 13 kertaa ja JHT:n Niklas Saarinen 15 kertaa. Jäähyminuutteja molemmilla joukkueilla oli saman verran.

Toisen erän alussa Kokkolan Hermes pääsi tasoittamaan ylivoimalla, kun JHT kärsi joukkuerangaistusta. Erän puolivälissä Hermes siirtyi 2-1 johtoon Tomi Sippolan maalilla. JHT:n valmentaja Robert Pukalovic otti heti aikalisän ja teki selväksi miten joukkueen tulee pelata. Sami Markkanen tasoitti Henri Mustonsen ja Peteris Pujatsin esityöstä numesoiksi 2-2. Erän lopussa ylivoimalla Jarno Palola siirsi JHT:n 2-3 johtoon. Syöttäjinä olivat Henri Mustonen ja Tomi Gronoff. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat Hermes 19 ja JHT 18 torjuntaa. Jäähyminuutteja JHT;llä oli kahdeksan ja Hermeksellä neljä.

Kolmanteen erään Hermeksen valmentaja herätteli joukkuettaan vaihtamalla maaliin Eetu Salorannan Anssi Pesosen sijaan. Kolmas erä oli kiihkeää ja tarkkaa peliä. JHT:n Ville-Valtteri Leinonen ratkaisi pelin erän puolivälissä tekemällä JHT:n neljännen maalin Mihail Salkan ja Tommi Rintasalon saadessa syöttöpisteet. JHT oli painostava osapuoli kolmannessa erässä, jossa Hermes kavensi erän lopuksi loppunumeroiksi 3-4. Kolmas erä oli jäähytön ja maalivahtien torjunnat olivat Hermes 14 ja JHT 8 torjuntaan. Epätoivoinen Hermes yritti erän lopussa kuudella viittä vastaan, mutta tulosta ei syntynyt joten JHT vei tärkeät paikalliskamppailun pisteet Kalajoella.