maanantai 22. syyskuuta 2014

JHT taipui RoKille

JHT kohtasi Suomisarjan toisessa pelissa kotihallissaan Rovaniemen Kiekon ja kärsi 2-4 (1-2, 0-1, 1-1) tappion. JHT heräsi pelaamaan vasta kun taululla oli numerot 0-2 vieraille. RoKi siirtyi 1-0 johtoon heti erän alussa, kun se ylivoimalla Samuli Mäenlaisen toimesta pisti kiekon reppuun puolustaja Iiro Ojalan lämmittäessä jäähypenkkiä. Tarpeeton ja kallis jäähy.
Erän puolivälissä RoKin Mikko Väänänen heitti kiekon keskialueelta hyökkäyspäätyyn, kun JHT:n viisikko kurvasi vaihtoon. RoKin Harri Pälve pääsi vapaasti kiskaisemaan kiekon yläpesään. Näin RoKin toinenkin maali syntyi tavallaan JHT:n omasta virheestä. Kahden maalin etumatkaa JHT ei saanut kiinni koko ottelun aikana.
Toiseen erään tuli taisteleva JHT. Väinö Nivala heitti kiekon maalille, josta se ohjautui RoKin pakki Jyrki Ruonakosken luistimesta Tuomas Saarelan vartiomaan maaliin. Näin Väinö Nivala avasi maalihanat Suomisarjassa tekemällä ensimmäisen maalinsa. Toiseen erään JHT muutti ketjukoostumuksia ja maalintekopaikkoja syntyi, mutta maaleja ei. Avatuneista paikoista olisi ollut mahdollista saada aikaan useita maaleja, mutta onni ei ollut JHT:n pelaajilla myötä. Sen sijaan RoKin Tommi Siliämää pääsi lisäämään RoKin johdon 1-3:een, kun kiekko livahti helponnäköisesti Niclas Saarisen selän taakse.
Päätöserään JHT lähti kolmella ketjulla, joista Tomi Gronofin kolmikko järjesti 2-3 kavennuksen, kun Lauri Laakko päätti pitkän pyörityksen komeaan maaliin. JHT hallitsi kolmatta erää mielinmäärin. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä olivat JHT:n Saarinen 9 ja RoKin Saarela 19 torjuntaa. Kolmannen junkkaripainosta hyydytti RoKin Antero Ropponen, joka pääsi vapaasti tekemään 2-4 osuman JHT:n puolustuksen nukahduksen seurauksena. Harmittava tappio. JHT pystyy parempaakin peliin.
JHT painosti pelissä, mutta joukkueen omat virheet maksoivat kalliit sarjapisteet. Yleisöä tuskin oli kuuluttajan ilmoittamaa määrää. JHT:n johdolla onkin tehtävää yleisön houkuttelemiseksi otteluihin ja oman äänekkään kannustusjoukon luomisessa. Jääkiekko on myös sosiaalista toimintaa ja Kalajoen kaupunkikuvalle tärkeä asia. Tehdään asiat fiksusti ja tehokkaasti.