maanantai 23. maaliskuuta 2015

LiigaSärkät Liigakarsinnassa

Mikko Keskisipilä palkittiin LiigaSärkkien parhaana pelaajana

Kalajoen LiigaSärkät sai liigakarsinnassa vastaansa ykkösarjan voittajan Kyyjärven Kyvyn. KyKy-Betset voitti ykkössarjan loppuotteluissa AkaaVolleyn.

0-3

Kyky-Betset oli LiigaSärkille mieluisampi vastustaja kuin AkaaVolley. AkaaVolleyssa pelaa taitavia sarjajyriä ja siksi se on ”inhottava” vastustaja, jonka LiigaRiento sai kokea jo ensimmäisessä karsintasarjan pelissä häviämällä AkaaVolleylle numeroin 2-3 (25-20 25-20 23-25 21-25 14-16)
LiigaSärkät aloitti liigakarsinnan Vimpelissä KyKyBetsettiä vastaan ja voitti ensimmäisen pelin selkeästi 0-3 (17-25, 23-25, 22-25).

Sunnuntaina Merenojan salissa pelattiin toinen karsintaottelu LiigaSärkkien ja KykyBetsetin välillä ja ottelu päättyi LiigaSärkkien 3-1 (25-16, 22-25, 25-19, 25-15) voittoon. Kolmas peli pelataan Vimpelissä ensi lauantaina kello 18 ja sinne lähtee Kalajoelta kannustajia ainakin yksi bussilastillinen, sillä onhan tämä LiigaSärkille tärkeä ottelu sarjapaikan varmistamiseksi. Ilmoittautumisia ottelumatkalle vastaanottaan Juhani Latukka.

Sunnuntaina Merenojan salissa maksaneita katselijoita oli 380. Ottelun päätuomarina toimi Matti Viitala ja verkkotuomarina Ville Hassinen. Rajatuomareina toimivat Jari Sipi ja Tomi Riutta. Otteluisäntinä toimivat Raivntola Lokkilinna ja ST1 Kalajoki.
Joukkueen aloituskuusikot olivat seuraavat: Kyky: 3 Dusko Novoselac, 4, Tero Seppälä, 6 Keijo Lamminen, 9 Jaakko Aninko, 10 Atte Kyrölä ja 14 Panu Pitkänen. LiigaSärkät: 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keskisipilä, Maciej Kusaj, 11 Srdjan Nadadzin, 12 Ville Kaksonen, 13 Carlos Luna.

KykyBetsetiltä oli kaksi pelaajaa loukkaantuneiden kirjoissa, sillä Niko-Matti Koskela ja Taavi Sadam istuivat koko pelin ajan penkillä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, sillä KykyBetset sirtyi aluksi 4-2 johtoon, mutta LiigaSärkät tasoitti erän tilanteessa 5-5. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 8-7. Kyky tasoitti pelin tilanteeksi 9-9. Mikko Keskisipilän syöttövuorolla LiigaSärkät karkasi 14-9 johtoon. Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 12-9. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johtaessa 14-9. Kyky kavensi numeroiksi 16-13, jolloin LiigaSärkät toisen aikalisänsä. Kyky käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 19-15. Mikko Keskisipilän syöttövuorolla LiigaSärkät karkasi tavoittamattomaan 22-15 johtoasemaan. LiigaSärkät vei helposti erän numeroin 25-16.

Toinen erä alkoi LiigaSärkkien viedessä erää selkeästi. Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä numeroissa 11-6. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä numeroissa 12-9. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johtaessa 14-10. KyKy tasoitti erän tilanteessa 16-16 ja meni johtoon tilanteessa 19-20. LiigaSärkät tasoitti numeroiksi 21-21. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä KyKyn johtaessa numeroin 23-21. LiigaSärkät kavensi numeroiksi 22-23, jolloin Kyky käytti toisen aikalisänsä. Kyky onnistui katkaisemaan erän numeroin 22-25 kotijoukkueen sekoillessa viimeisissä palloissa.

Erävoitosta Kyky sai kpinää peliinsä ja LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-11. Sen jälkeen ote siirtyi LiigaSärklle ja teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johtaessa 14-12. Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-13 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 21-16. LiigaSärkät ei antanut yllättää itseään enää toista kertaa ja vei erän selvin numeroin 25-19.

Neljäs erä oli LiigaSärkkien näytöstä. Kyky käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-1. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9-4. Teknilliselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-8. LiigaSärkät käytti toisen aikalisän tilanteessa 17-12. Kyky käytti toisen aikalisän tilanteessa 18-12. Ottelun loppu olikin LiigaSärkkien näytöstä ja erä päättyi numeroin 25-15.

Kyky Betsetistä parhaiten onnistuivat Jaakko Aninko ja Atte Kyrölä sekä parhaana palkittu Tero Seppälä. LiigaSärkkien tehokkain oli Srdjan Nadadzin 23 pisteellä. Danilo Carvalho ja Mikko Keskisipilä tekivät 16 pistettä, Ville Kaksosen pistesaalis oli 16. LiigaSärkkien parhaana palkittiin Mikko Keskisipilä. Passari Maciek Kusaj pelasi erittäin hyvän pelin. Ainoastaan kaksi heikompaa passia tuli, muuten Maciek Kusaj saa puhtaat paperit. Keskipohjanmaan-lehti ykköseksi arvostettiin Mikko Keskisipilä.

LiigaSärkät on rutinoidumpi joukkue. Syötöt ovat vaikeampia, vastaanotto parempi ja torjunta pitävämpii. On todennäköistä että LiigaSärkät varmistaa liigapaikkansa karsintasarjan kolmannessa pelissä Vimpelissä, mutta se ottelu tulee olemaan näistä kolmesta ottelusta vaikein. Siksi LiigaSärkät tarvitsee matkaan ainakin linja-autolastillisen äänekkäitä kannattajia.