Teemu Siironen pistää kiekon häkkiin.Kuva Hannu Tilus

Joukueiden kokoonpanot

Ottelun tilastot

Hannu Tiluksen kuvat ottelusta

JHT:n alkukausi on mennyt huomattavasti alle odotusten, koska tappioita on tullut heikompia joukkueita vastaan kästtämättömän jäähyilyn seurauksena. Näin ei voinut jatkua, vaikka sairastuvalla on edelleenkin joukkueelle tärkeät pelaajat Ville-Veikko Väkeväinen, Jarno Palola, Jere Espo, Henri Allen, Miika Runsala jne... Joukkueen peliesityksen suunta oli saatava muutettua. Joukkueen tehomiehen Ville Rajalan ja JHT:n tiet erosivat. Tämän lisäksi joukkueen kokoonpanosta oli poissa tänään myös tehopakki Nico Joki. Luonnollisesti fanit olivat tilanteesta huolissaan ja esittivät omia näkemyksiään asiassa. Valmentajalla on kovat paineet. Monet eivät ymmärtäneet jukkueen tehokkaimman pelaajan Ville Rajalan pelin loppumista JHT:n paidassa.

- Olen tässä vuosien varrella oppinut sen, että minun on kuunneltava niin sanottua mutu-tuntumaani. Minä olin Villelle väärä valmentaja enkä saanut häntä pelaamaan tasonsa tai pelitapani mukaisesti. Mitään muuta dramaattista asiassa ei ollut. Ville on hyvä tyyppi eikä kentän ulkopuolella ollut mitään moitittavaa. Hän ei nyt vaan sopinut minun mielestäni tämän kauden JHT:hen, selvitti päävalmentaja Petrell tapausta.

Kaksi uutta pelaajaa sisään
Keskushyökkääjän paikkaa pelaava Sami Holappa siirtyy JHT:n vahvuuteen ja sopimus kattaa loppu kauden. 28 vuotias Kärppä-kasvatti on pelannut urallaan 189 Mestis ottelua tehden 85 tehopistettä. Hän on myös pelannut ammatikseen Ranskassa ja edellisen kauden Kalix HC:n riveissä Ruotsin 1-divisioonaa. Holapan vahvuuksiin kuuluu hyvä kahden suunnan pelaaminen ja aloitukset.
Puolustukseen saapuu lainalla Mestis joukkue Ketterästä Ville Heikkilä. 22-vuotias Karhu-kissojen kasvatti voitti viime kaudella Suomi-sarjan mestaruuden Ketterän paidassa. Runkosarjan 21 otteluun Heikkilä teki 15 tehopistettä. A- ja B-junioreissa hän edusti HPK:ta. Myös kausi yhdysvalloista on Heikkilän kokemusta kartuttamassa. Heikkilän vahvuuksiin kuuluu jämäkkä perus pelaaminen ja hyvä liikkuminen.
JHT:n loukkaantumistilanne:
Henri Allen 4-5 viikkoa
Jere Espo 4-5 viikkoa
Jarno Palola 2-3 viikkoa
Ville Väkeväinen day-to-day
Miika Runsala day-to-day

Ensimmäisessä erässä maalinteon aloittivat vieraat, kun Haukat meni 0-1 johtoon. JHT tasoitti pelin 1-1:een Teemu Siirosen maalilla. Haukat meni uudelleen johtoon. JHT-ikoni Henri Mustonen osoitti taisteluhenkeä ja tasoitti ottelun 2-2:een. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat 10-10.

Toisessa erässä JHT:n uusi mies Sami Holappa lisäsi kotijoukkueen johdon 3-2:een Ville-Petteri Tirrin ja Teemu Siirosen syötöstä. Muita maaleja erässä ei nähtykään. Maalivahtien torjnnat olivat JHT 11 ja Haukat 14.

Kolmannen erässä JHT lisäsi johtoaan 4-2:een. JHT otti aikalisän erän puolivälissä. Valmentaja halusi, että tätä peliä ei sössitä jäähyihin. Sen sijaan Haukat jäähyili ja JHT kiitti. JHT otti tärkeän voiton. Ollaanko oikealla tiellä? Sen tulevaisuus näyttää.