maanantai 2. helmikuuta 2009

JHT Kalajoelle murskatappio Rovaniemellä

Lähes täydellinen tyrmäys. Valtteri Hotakainen sai lauantaina mailasta kimmonneen kiekon suoraan kasvoihin. Sunnuntaina Rovaniemellä tuli toisenlainen tyrmäys.

JHT Kalajoki kärsi Rovaniemellä murskatappion 10-1 (4-0, 3-1, 3-0) Suomisarjanottelussa sunnuntaina 1.2.2009. Tyrmäys tuli jo ensimmäisessä erässä, jossa kotijoukkue teki neljä maalia. JHT Kalajoki oli altavastaajana koko erän ajan. Maalivahtien torjunnat ensmmäisessä erässä olivat kotijoukkue RoKi 6 ja JHT:n Jari Mäyrä 16. RoKi:n pelaajista maalinteossa onnistuivat Kimmo Haapa-aro, Vesa Inkeröinen, Kälviällä syntynyt Kimmo Tuunala ja Kolarissa syntynyt Mikael Kylmämaa.

Toisessa erässä maaleista vastasivat kotijoukkueesta Luulajassa syntynyt Kimmo Haapa-aro, Turussa syntynyt Ilari Sainio ja Ylivieskassa syntynyt Henri Joki-Erkkilä. JHT Kalajoen ainoan maalin teki ylivoimalla puolustaja Markku Tiikkaja ja syöttöpisteet merkittiin Sami Markkaselle ja Valtteri Hotakaiselle. Maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkue 6 ja JHT Kalajoen Jari Mäyrä 12.

Kolmannessa erässä Kempelessä syntynyt Jari Rautakoski lisäsi kotijoukkueen johdon jo 8-1:een. Oulunsalossa syntynyt Markku Vimpari teki numeroiksi 9-1 ja Oulussa syntynyt Hannu Haipus numeroiksi 10-1. Maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkue 10 ja JHT Kalajoen Jari Mäyrä 14. Mäyrän toejuntaprosentiksi tuli koko ottelussa 80,77%. Ottelua seurasi 917 katsojaa.

Kiekko-Laser voitti voittolaukauskisassa Imatran Ketterän. VG-62 voitti vieraissa HC KeskiUusimaan numeroin 3-5. JHT Kalajoki on nyt sarjataulukossa viidentenä viisi pistettä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena seuraavaa vastustajaa Imatran Ketterää jäljessä. Ketterä saapuu Kalajoelle lauantaina.