sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Sami Markkasen kyppärätemppu

JHT Kalajoki voitti Naantalissa VG-62 numeroin 1-6 (1-2, o-2, 0-2). Ottelun hahmo oli JHT: n kapteeni Sami Markkanen, joka viimeiteli kolme maalia ja antoi yhden maalisyötön. Sarjan pistepörssissä Henri Mustonen on tällä hetkellä toisena ja Sami Markkanen viidentenä. Tomi Gronoff on sijalla 21 ja Aki Sarkkila sijalla 25. Puolustajien pistepörssissä Teemu Jäske on sijalla 7. ja Matti Leinonen sijalla 17. Fair-play-tilastossa JHT on ykkönen. JHT:n kotiottleujen katsojakeskiarvon 471, mikä on sarjan kolmanneksi korkein. Maalivahdeista Toni Prittisen torjuntaprosentti on 91.57 ja Jari Mäyrän 86.22.

Ottelu oli JHT:n hallintaan, sillä maalivahtien torjunnat olivat VG 62:n Sami Heikkilä 49 kertaa ja JHT Kalajoen Toni Prittinen 28 kertaa. Ottelun maaliteon aloitti kotijoukkueen Henry Isberg ajassa 5.25. Tuo maali oli VG 62:n ainoa maali tässä ottelussa.
VG 62:n pelaajat saivat jäähyt koukkaamisesta ja kampituksesta ja JHT pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Jan Jasko otti maalivahti Toni Prittisen penkille ja niinpä JHT pelasi kuudella kolmea vastaan. Aki Sarkkila pisti verköt tötterölle Teemu Jääsken ja Joni Heinosen esityöstä. Valtteri Hotakainen siirsi vierailijat johtoon Janne Myllymäen ja Ville-Petteri Tirrin avustuksella.

Toisessa erässä pyöri Markkanen show. Sami Markkanen siirsi vierailijat 1-3 johtoon Henri Mustosen syötöstä ja Mustonen toimi viimeistelijänä ja Markkanen syöttäjänä kun JHT meni jo 1-4 johtoon. Kolmannessa erässä Sami Markkanen jatkoi uurastustaan ja teki JHT:lle viidennen ja kuudennen maalin. Viidennessä maalissa syöttöpisteet merkittiin Henri Mustoselle ja Teemu Jäskelle ja kuudennessa maalissa Aki Sarkkilalle ja Henri Musotoselle.
Tällä hetkellä karsintasarjan kahdessa paikassa vahvimmin ovat kiinni RoKi ja Ketterä. K-Laserilla on kuitenkin vielä mahdollisuuksia kahden parhaan joukkoon.