sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Maalijuhlat Tampereella

Matti Toskala, Valtteri Hotakainen, Tomi Gronoff

Tampereen KOO-VEE voitti JHT Kalajoen numeroin 8-6 (1-0,5-3, 2-3) launantaina Tampereella. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon Jani Salmijärven maalilla ajassa 1-0. Ensimmäistä erää kotijoukkue hallitsi. Maalivahtien torjunnat olivat KOO-VEE seitsemän ja JHT:n Toni Prittinen 14.

Toisen erän alussa kotijoukkue siirtyi jo 2-0 johtoon Sami Järvenpään maalilla. Ylivoimalla JHT:n ykköskenttä kavensi puolustaja Markku Tiikkajan maalilla, johon syöttäjiksi merkittiin Sami Markkanen ja Henri Mustonen. JHT:n kakkoskentän Tomi Gronoff tasoitti pelin ylivoimalla Valtteri Hotakaisen syötöstä. Tero Kalela vei kotijoukkueen 3-2 johtoon. JHT:n Matti Toskala tasoitti pelin Tomi Gronoffin ja Niko Kivisen esityöstä. KOO-VEE:n Harri Silvonen siirsi kotijoukkueen 4-3 johtoon ja heti perään Kari Lohtander lisäsi johdon 5-3:een. JHT Kalajoen valmentaja Jan Jasko herätteli joukkuetta maalivahdin vaihdolla. Jari Mäyrä luisteli JHT:n maalin suulle. Tästä huolimatta Sami Järvenpää lisäsi KOO-VEE:n 6-3 johtoon.

Kolmanteen erään luisteli taisteleva junkkarilauma. Janne Myllymäki kavensi tilanteen 6-4:ään Matti Toskalan ja Perttu Niskakankaan yhteistyön tuloksena. Jälleen kerran ylivoimalla Tomi Gronoff rokotti vastustajaa ja tilanne oli 6-5. Kalle Liuhala lisäsi KOO-VEE:n johdon numeroihin 7-5. Kovan junkkaripainostuksen tuloksena Janne Myllymäki kavensi tilanteen 7-6:een. JHT:n valmentaja Jan Jasko otti aikalisän ajassa 58.45. Maalivahti Jari Mäyrä luisteli aitioon ja JHT pääti pelata upporikasta tai rutiköyhää. Riskinotto ei onnistunut. Ajassa 59.35 Jani Salmijärvi pisti kiekon tyhjään maaliin. Näin ottelu oli ratkennut kotijoukkue KOO-VEE:n 8-6 voittoon.
Maalivahtien torjunnat olivat KOO-VEE 42 ja JHT:N maalivahdit 36. Torjuntaprosentit olivat KOO-VEE 87,50 % ja JHT 83,72%.