sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

HU-Kalajoki varmisti ykkössarjapaikkansa

Valmentaja Esa Lauri onnittelee joukkuetta sarjapaikan varmistamisesta. Kuvassa Kari Boren, Ville Sorvoja ja Iliya Dimitrov.

HU-Kalajoki sai tehdä kovan työn voittaessaan kotonaan ratkaisevassa ottelussa Loimaan Jankon 3-2 ( 22-25, 25-21, 25-16, 23-25, 15-5). Näin HU-Kalajoki varmisti sarjapaikkansa pelaamalla. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue hermoili ja teki peräti 18 virhettä ja vieraat voittivat erän vain seitsemällä omalla pisteellä. Vieraat johtivat ensimmäistä erää numeroin 5-12. Tilanteen ollessa 13-19 HU-Kalajoki käytti aikalisän. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 20-20 ja 21-21. Sen jälkeen vieraat menivät menojaan. Eniten virheitä kotijoukkue teki vastaanotossa ja puolustuksessa. Ville Sorvoja teki neljä hyökkäyspistettä, mutta epäonistui myös kolme kertaa pääasiassa liian matalien passien johdosta. Jaakko-Matti Joensuu teki myös neljä pistettä, mutta hän teki myös viisi pisteen arvoista virhettä.

Toisessa erässä HU-Kalajoen pelaajien virhemäärä pieneni puoleen. Ville Sorvoja oli vaihtoepenkillä ja hyökkäyspuolesta vastasivat Jaakko-Matti Joensuu neljällä pisteellä, Kari Boren neljällä pisteellä, Ville Lehtinen neljällä pisteellä ja Iliya Dimitrov sekä Alf Hillilä kolmella pisteellä. Erä päättyi kotijoukkueelle numeroin 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue vei virasjoukkue Loimaan Jankkoa kuin kuoriämpäriä. Tilanteessa 17-6 Loimaan Jankko käytti jo toisen aikalisänsä. Erä oli kotijoukkueen täydellistä ylivoimaa. Kotjioukkue teki tässä erässä vain 13 omaa pistettä ja vierasjoukkueen virheistä tuli 12 pistettä.

Neljännen erän alku oli kotijoukkueelle sysimusta. Vieraat johtivat jo 1-6, kun kotijoukkueen valmentaja Esa Lauri otti ensimmäisen aikalisän. Sen jälkeen kotijoukkueen peli parani ja tilanteessa 6-8 vieraat käyttivät ensimmäisen aikalisänsä ja toisen tilanteessa 9-8. Kotijoukkue käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 13-15. Kotijoukkue johti jo 21-20, mutta vieraat tasoittivat. Tilanteesta 23-23 vieraat hankkivat tarvittavat kaksi pistettä ja niin oli edessä viides erä.
Neljännessä erässä Iliya Dimitrovin tehot oli kolme torjuntapistettä ja kolme hyökkäyspistettä. Syöttövirheitä kotijoukkueelle tuli kuusi. Jaakko-Matti Joensuu teki yhden hyökkäyspisteen ja epäonnistui kolmeen pisteen arvoisesti.

Viidennessä erässä kotijoukkue siirtyi 7-4 johtoon jolloin Loimaa käytti ensimmäisen aikalisänsä. Vierasjoukkue hermoili pahemman kerran. Juuri mikään ei onnistunut. Kotijoukkueen Teemu Salmela oli kentän kunkku torjumalla kaksi pistettä ja päättämällä kaksi hyökkäystä onnistuneesti. Ilia Dimitrov torjui yhden pisteen ja Kari Boren kaksi, Alf Hillilä syötti yhden ässäsyötön ja kuusi pistettä tuli vieraiden virheistä. HU-Kalajoen voitto oli ansaittu työvoitto. Kaudella 2009-2010 pelataan Kalajoella ja Himangalla edelleen ykkösssarjaa.