maanantai 2. maaliskuuta 2009

Lisäerässä tappio

HU-Kalajoen kausi jatkuu vielä, sillä HU-Kalajoki taipui lisäerässä Kimmo-Volleylle numeroin 21-25. Ensimmäisen putoamiskarsintaottelun Kimmo-Volley voitti kotonaan numeroin 3-1, mutta HU-Kalajoki kuittasi tappion voittamalla toisen putoamiskarsintaottelun Himangalla numeroin 3-1 (30-32, 25-19, 25-22, 25-23). Koska kumpikin oli voittanut yhden pelin niin paremmuus ratkaistiin lisäerällä, jonka Kimmo-Volley voitti numeroin 21-25. HU-Kalajoen taival jatkuu kotipelillä kakkosarjan kärkkijoukkuetta vastaan.

Omat virheet

Lisäerässä HU-Kalajoen omat virheet ratkaisivat voiton Kimmo-Volleylle. Omia virheitä tuli 15 ja vastustaja sai omia pisteitä vain 10, mutta se riitti erävoittoon. Kotijoukkue ei kestänyt paineita, sillä aloitusnostot lisäerässä olivat astetta heikompia kuin varsinaisessa pelissä. Passari Ville Lehtisellä oli suuria vaikeuksia saada epätarkoista nostoista hyviä passeja. Hakkuri Ville Sorvojalle passit olivat aivan liian matalia ja niinpä Ville Sorvoja epäonnistui iskulyönneissään peräti neljä kertaa. Jaakko-Matti Joensuun onnistumisprosentti oli vain 33 %. Kimmo-Volley johti lisäerää numeroin numeroin 3-7, jolloin valmentaja Esa Lauri sai päätuomari Liisa Nikkilältä varoituksen ja Kimmo-Volley lahjapisteen. Tilanteessa 3-9 HU-Kalajoki käytti jo toisen aikalisänsä. Tämän jälkeen Kari Borenin käsi kävi tuloksellisesti ja Iliya Dimitrov torjui mainioisti. Tilanne oli kotijoukkueelle 17-14. Kotijoukkue johti numeroin 21-20, kun vieraiden 202 cm pitkä keskipelaaja Aki Rintala tasoitti pelin keskihyökkäyksellä. Loppuerässä kokemattomuus tuli esille. Passeja olisi pitänyt jakaa kokeneille Teemu Salmelalle ja Iliya Dimitroville, mutta passit kohdentuivat toisille pelaajille, jotka valitettavasti epäonnistuivat ratkaisuyrityksissään. Lisäerässä Kari Boren teki viisi pistettä ja kaksi pisteenarvoista virhettä. Ilia Dimitrov teki viisi pistettä. Teemu Salmela teki kolme pistettä ja Ville Sorvoja teki kolme pistettä sekä neljä pisteen arvoista epäonnistumista.

Varsinainen ottelu numeroin 3-1

Ensimmäinen erä ottelussa meni jatkopalloille, sillä HU-Kalajoki ei saanut katkaistua erää viidestä eräpallostakaan. HU-Kalajoki hallitsi ensimmäistä erää selkeästi numeroin 9-4 ja 21-17. Passari Toni Vahela onnistui ruokkimaan omiaan niin, että varsinkin Aki Rintala sai riittävästi ruokaa. HU-Kalajoki johti vielä tilanteessa 28-27, mutta Kimmo Volley tasoitti. Tilanteesta 30-30 Kimmo-Volley eteni erävoittoon Toni Vahelan varmojen otteiden ansioista. Ville Sorvoja teki erässä kuusi pistettä, Iliya Dimitrov kolme, Teemu Salmela kaksi, Kari Boren kaksi, Ville Lehtinen kolme ja Jaakko-Matti Joensuu kolme. Iiro Lokasaari syötti yhden ässäsyötön.

Toisessa erässä edettiin tasatahtia tilanteeseen 15-15. Sen jälkeen Ville Sorvojan torjunnat ja iskulyönnit olivat kohdallaan samoin kuin Iliya Dimitrovinkin. Ottelu kääntyi selkeästi kotijoukkueelle. Ville Sorvojan pistesaldo oli neljä, Iliya Dimitrovin viisi, Teemu Salmelan yksi, Jaakko-Matti Joensuun kaksi ja Kari Borenin kolme.

Kolmannessa erässä kotijoukkue johti jo 11-5 ja 16-9. Loppuerän aikana Kimmo-Volley pystyi kaventamaan tilannetta. Pienimmillään piste-ero oli tilanteessa 21-19. Tässä erässä Kari Boren teki kolme pistettä, Ville Sorvoja neljä pistettä, Iliya Dimitrov kuusi pistettä, Teemu Salmela kolme pistettä ja Alf Hillilä sekä Jaakko-Matti Joensuun yhden pisteen.

Neljännesssä erässä edettiin tasatahtiin numeroin 15-15 saakka. Sen jälkeen alkoi kotijoukkueen kiri ja tilanne oli jo 24-20, mutta Kimmo Volley pystyi kaventamaan tilanteeksi 24-22. Erä ratkeksi vieraiden virheeseen, joten lisäerä oli edessä. Tässä erässä hakkuri Ville Sorvoja teki kuusi pistettä, Iliya Dimitrov kolme pistettä, Kari Boren kaksi, Teemu Salmela yhden pisteen, Jaakko-Matti Joensuun kaksi pistettä ja kaksi pisteen arvoista virhettä. Alf Hillilän saldo oli yksi piste ja kolme pisteen arvoista virhettä.

Koko ottelussa Ville Sorvoja teki 23 pistettä, Iliya Dimitrov 22 pistettä, Kari Boren 15 pistettä ja Teemu Salmela 10. Virheettömimmin pelasivat Kari Boren ja Teemu Salmela.