maanantai 9. maaliskuuta 2009

HU-Kalajoki voitti Loimaalla

HU-Kalajoki voitti karsintasarjan pelissa Loimaan Jankon Loimaalla numeroin 0-3 (21-25, 20-25, 19-25). Ensimmäisessä erässä HU-Kalajoella oli käynnistysvaikeuksia ja niinpä kotijoukkue Loimaan Jankko johti avauserää jo numeroin 20-15. HU-Kalajoen kovat aloitukset ja hyvä puolustuspeli oli myrkkyä Loimaan Jankon pelaajille. Niinpä erä kääntyi selkeästi vieraiden eli HU-Kalajoen voittoon, vaikka joukkueesta oli poissa nuori hakkuri Ville Sorvoja. Ville oli hieman flunnsainen ja hän jäi valmistautumaan ylioppilaskirjoituksiin. Koska peli oli melko myöhään sunnuntaina Loimaalla ja Villellä oli maanantaina ylioppilaskirjoitukset, niin Villen annettiin rauhassa keskittyä ylioppilaskirjoituksiin.

Kaksi muuta erää oli HU-Kalajoen selvää hallintaa. Loimaan Jankon joukkueessa pelasi hakkuri Jussi Uusitalo ja yleispelaajana Lauri Rantanen, jotka ovat aikaisemmin pelanneet Loimaan Hurrikaanien riveissä. Siitä huolimatta HU-Kalajoki hallitsi ottelua selvästi.

Ensi sunnuntaina 15.3.2009 HU-Kalajoella on mahdollisuus varmistaa ykkössarjapaikkansa kotiottelussa, Jos ottelussa tulee tappio niin paremmuus ja ykkössarjapaikka ratkaistaan ylimääräisessä erässä.
HU-Kalajoella on kaikki edellytykset voittaa peruspelillään Loimaan Jankko kotonaan. Jos vielä joukkueen syömähammas, hakkuri Ville Sorvoja, on mukana pelissä, niin voitto on enemmän kuin todennäköinen. Vain voitolla HU-Kalajoki varmistaa ensi kaudeksi ykkössarjapaikkansa.