sunnuntai 22. marraskuuta 2009

JHT Kalajoki murskasi Raahe-Kiekon

Tomi Heinonen palkittiin JHT:n parhaana

Kauden ennätysyleisön (506) edessä hyvin otteluun valmistautunut JHT Kalajoki murskasi Raahe-Kiekon niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa numeroin 9-3 (3-1, 3-0, 3-2). Ottelu ratkesi varsin varhaisessa vaiheessa, sillä JHT Kalajoen kolme ylivoimamaalia taittoivat niskat Raahe-Kiekon pelaajilta. Heti ensimmäisen erän alussa kotijoukkue pääsi fanaattisen kotiyleisön kannustamana myllyttämään viidellä kolmea vastaan. JHT:n taistelutahdon ilmentymät Tapani Nikkilä, Sami Markkanen ja Matti Toskala pistivät ruletin pyörimään. Pian sai Raahe-Kiekon maalivahti Eetu Villanen antautua Tapani Nikkilän laukauksen edessä.

Raahe-Kiekko pääsi vastaavasti pelaamaan viidellä kolmea vastaan, kun ensin Janne Saarenpää joutui koukkaamisesta jäähypenkille ja heti perään Marko Tuomainen pelin viivyttämisestä eli kiekon vippaamisesta yli laidan. Lohkon paras alivoimajoukkue JHT Kalajoki ei antautunut nytkään.
Sen sijaan Raahe-Kiekon Mikko Kaikkosen jäähyn aikana kotijoukkueen peräänantamaton taistelija Tapani Nikkilä heilutti jälleen maaliverkkoja. Marko Tuomainen ja Tomi Gronoff järjestelivät vauhdikkaasti liikkuvalle Tapani Nikkilälle kiekon mailan lapaan ja se oli siinä. Taululla komeilivat numerot 2-0.

Raahe-Kiekko taisteli henkeen ja vereen. Armoa ei annettu eikä pyydetty. Jääkiekko on kamppailulaji ja se näkyi myös Kalajoen kaukalossa. Raahe-Kiekon Samuli Inkala pääsi maalin edestä kaventamaan numeroiksi 2-1. Kotijoukkueen Matti Toskala oli liekeissä. Tuumaankaan periksi antamatta Matti Toskala taisteli ja näytti esimerkkiä muille. Hän taisteli erän lopussa Tomi Gronoffin ja Tomi Heinosen esityöstä kiekon verkon perille. Ensimmäisen erän lopussa tehty ylivoimamaali 3-1:een oli todella tärkeä. Se söi vastustajan itseluottamusta.

Toisen erän puolivälissä Janne Saarenpään siniviivalämäri yllätti Raahe-Kiekon maalivahti Eetu Villasen. Käytännössä tämä oli voittomaali, sillä näin tasavahvojen joukkueiden ottelussa 4-1 johdon tavoittaminen on mahdollista vain ihmeiden kautta. Kotijoukkueelle tämä maali toi lisää virtaa ja tämän ottelun sankarit Matti Toskala ja Tomi Heinonen lisäsivät löylyä kiukaalle tekemällä kotijoukkueen viidennen maalin. Tämä maali oli Matti Toskalan peräänantamattoman taistelun tulos. Erän lopussa kotijoukkueen parhaana palkittu Tomi Heinonen kaunisteli kotijoukkueen johtonumerot jo 6-1:een. Käytännössä peli oli ratkennut.

Kolmanteen erään Raahe-Kiekko vaihtoi maalin suulle Sami Kitinpramin. JHT alkoi varmistella voittoaan, mutta teki kuitenkin muutaman harppuunahyökkäyksen. Henri Mustonen karkasi Raahe-Kiekon puolustajilta ja syötti nappisyötön Aku Joki-Erkkilälle, joka latasi sydämensä kyllyydestä mahtavan maalin. Se oli yksi kauden komeimmista. Tomi Gronoff yllätti Raahe-Kiekon maalivahdin Tomi Heinosen ja Janne Saarenpään esityöstä. Maali oli hunajaa fanaattiselle kotiyleisölle. Erän loppupuolella valmentaja Jan Jasko antoi peliaikaa kaikille pelaajille ja niinpä murskavoiton varmistuttua Raahe-Kiekko kavensi Panu Poutasen maalinedustamaalilla. Kotijoukkueen tämän ottelun tehopelaaja Tomi Heinonen kaunisteli numerot 9-2:een Matti Toskalan ja Janne Saarenpään syötöistä. Erän viimeisellä minuutilla Raahe-Kiekko teki ottelun kolmannen maalinsa kotijoukkueen jo odotellessa erän ja ottelun päättymistä.

Kotijoukkueen tehomiehet olivat Tomi Heinonen 2+3, Tomi Gronoff 1+4, Matti Toskala 2+2, Tapani Nikkilä 2+1, Janne Saarenpää 1+2, Sami Markkanen 0+2, Aku Joki-Erkkilä 1+0, Marko Tuomainen 0+1, Jani Rahkola 0+1, Henri Mustonen 0+1. Maalivahti Jari Mäyrä pelasi loistopelin torjuntaprosentin ollessa 90,32. Sarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta ja on enemmän kuin todennäköistä, että JHT Kalajoki säilyttää lohkossaan kakkospaikan.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV VILLANEN Eetu Raahe-K aloittaa
03:53 2min AHOLA Mikko Raahe-K Koukkaaminen
04:08 2min NIEMITALO Sami Raahe-K Koukkaaminen
05:24 1 - 0 YV NIKKILÄ Tapani (MARKKANEN Sami, TOSKALA Matti) JHT
08:36 2min SAARENPÄÄ Janne JHT Koukkaaminen
08:56 2min TUOMAINEN Marko JHT Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon
11:00 2min MARKKANEN Sami JHT Koukkaaminen