lauantai 7. marraskuuta 2009

Sami Markkanen johtaa pistepörssiä

JHT Kalajoki kärsi 5-3 (2-0, 2-1, 1-2) tappio sarjajohtaja Kiekko-Laserille Oulussa. Kotijoukkue K-Laser sai jälleen shokkialun, sillä jo 18 sekunnin kuluttua oli taululla numerot 1-0. K-Laserin Teemu Kaijala yllätti ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella JHT Kalajoen maalivahti Mika Kokon. Sen jälkeen peli tasaantui ja vierasjoukkue JHT Kalajoki otti pelin hallinnan. Aku Joki-Erkkilä harhautti K-Laserin puolustajat kahville parikin kertaa ja pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut yllättämään maalivahti Pekka Kankaanrantaa. Erän lopussa Matti Toskalan jäähyn aikana K-Laser siirtyi jo 2-0 johtoon. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mika Kokko 7 torjuntaa ja K-Laserin Pekka Kankaanranta 16 torjuntaa.

Toista erää kotijoukkue K-Laser hallitsi. JHT:n Eino Juvosen jäähyn aikana K-Laser siirtyi jo 3-0 johtoon Petri Halmeen maalilla. JHT:n Tomi Heinonen otti jäähyn estämisestä ja K-Laser hyödynsi tilanteen ylivoimalla Mikko Korkiakosken maalilla. Erän lopussa K-Laser sai pari jäähyä ja JHT pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. JHT:n Matti Toskala nosti näyttävästi kiekon maalin kattoon ajassa 38.58. Toisen erän lopussa oli tilanne 4-1.

Kolmannessa erässä Sami Markkanen sai nappisyötön maalin eteen K-Laserin pelaajalta ja siitähän JHT:n kapteeni Sami Markkanen ei erehtynyt. Tilanne oli 4-2. Tomi Gronoffin jäähyn aikana K-Laser siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 5-2 johtoon Juho-Tuomas Appelin maalilla. JHT ei antanut periksi vaan jo seuraavalla hyökkäyksellä puolustaja Janne Saarenpää kavensi numeroiksi 5-3. JHT pääsi pelaamaan vielä kerran viidellä kolmea vastaan, mutta potkua ei ollut riittävästi. Siksi kavennusta ei syntynyt. Kun Eino Juvonen sai polvitaklaukseksi tuomitusta teosta 20+5 minuuttia, oli JHT:n takaa-ajo tyrehdytetty. Ottelun viimeiset puoli minuuttia JHT pelasi ilman maalivahtia, mutta kavennusta ei saatu aikaan. JHT oli matkassa erittäin kapealla materiaalilla, sillä mukana oli maalivahtien lisäksi vain 14 pelaajaa. Muun muassa Henri Mustonen oli poissa ottelusta lomamatkan takia. Osa JHT:n pelaajista oli sairaana kotona.

Sami Markkanen johtaa pistepörssiä 29 tehopisteellä. Kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa on viisi JHT:n pelaajaa. JHT Kalajoki on nyt sarjassa kakkosena.

00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
00:00 MV KANKAANRANTA Pekka K-Laser aloittaa
00:18 1 - 0 KAIJALA Teemu (METTOVAARA Miikka, PESONEN Juho) K-Laser
08:30 2min METTOVAARA Miikka K-Laser Huitominen
10:48 2min MÄÄTTÄ Juho K-Laser Estäminen
17:04 2min TOSKALA Matti JHT Huitominen
17:26 2 - 0 YV KAIJALA Teemu (MÄKELÄ Ville) K-Laser
17:39 2min JUURAKKO Janne K-Laser Koukkaaminen