sunnuntai 20. helmikuuta 2011

JHT ratkaisi kolmannessa erässä

Kuva Hannu Tilus

JHT kohtasi Suomi-sarjan ottelussa Naantalissa VG62:n ja voitti ottelun numeroin 3-5(1-0)(0-0)(2-5) . Kotijoukkue VG62 aloitti vahvasti ja teki ensimmäisen maalin jo ajassa 1.35 Juha-Matti Rautajoen maalilla. Kotijoukkueen maali herätti JHT:n pelaajat ja sen jälkeen peli olikin tasaista puurtamista. Toisessa erässä vierasjoukkue JHT pääsi peliin paremmin mukaan ja maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat kotijoukkueen Kimmo Wasström 16 kertaa ja vierasjoukkueen Mika Kokko 18 kertaa.

Kolmanteen erään tuli voitontahtoinen JHT ja maaliverkot alkoivat soida. Ensin Kai Yli-Untinen tasoitti ottelun 1-1:een Artturi Puoskarin ja Perttu Niskakankaan esityöstä. Vajaan minuutin kuluttua JHT siirtyi 1-2 johtoon joukkueen kapteenin Sami Markkasen maalilla, johon syöttöpisteet merkittiin Tomi Heinoselle ja Juha Lehtomäelle. Ylivoimalla Henry Isberg tasoitti pelin 2-2:een ja kotijoukkue siirtyi kotiin paluuta miettivän raahelaisen Ville Poukkulan maalilla 3-2 johtoon. Tomi Heinonen tasoitti pelin 3-3:een ja Matti Toskala lisäsi naantalilaisten tuskaa siirtämällä vierasjoukkueen 3-4 johtoon.

Ajassa 58.36 VG62:n pelaaja Ossi Savolainen sai huitomisesta jäähyn ja se käytännössä merkitsi sitä, että ottelu oli ratkennut. VG62 otti aikalisän ja pelasi ilman maalivahtia. Kun kentälle tuli JHT:n tehonyrkki Henri Mustonen, niin hän hiljensi ylivoimamaalilla vähäisen naantalilaisyleisön tekemällä maalin ja naulaamalla näin viimeisen naulan naantalilaisten arkkuun. JHT voitti ottelun koko joukkueen hyvällä pelisuorituksella ja maalivahti Mika Kokon erinomaisilla torjunnoilla. Kokko torjui 41 laukausta torjuntaprosentin ollessa 93,18. JHT:n tehokkain oli Henri Mustonen saldonaan 1+2. Juha Lehtomäen saldo oli 0+2 ja Tomi Heinosen 1+1.

00:00 MV WASSTRÖM Kimmo VG-62 aloittaa
00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
01:35 1 - 0 RAUTAJOKI Juha-Matti VG-62
01:55 2min HEINONEN Tomi JHT Huitominen
15:52 2min MATTSSON Oliver VG-62 Estäminen

31:53 2min JÄSKE Teemu JHT Huitominen
34:56 2min SAVOLAINEN Ossi VG-62 Koukkaaminen
36:18 2min SEIKKULA Timo JHT Kampitus