maanantai 21. helmikuuta 2011

Loppukiri ei auttanut - JHT:lle tappio

Kuva Hannu Tilus

JHT Kalajoki hävisi HC Luvialle Suomi-sarjan ottelussa numeroin 4-3 (1-1)(2-1)(1-1). JHT:n peli ei sujunut odotella tavalla. Alussa joukkue pelasi mallikkaasti, mutta vähitellen kaksinkamppailuissa hävittiin, luistelussa jäätiin jälkeen ja harhasyöttöjä tuli luvattoman paljon. Oliko vika asenteessa? Kotihallissa JHT kukisti HC Luvian numeroin 7-1 ja ehkä siksi odotettiin helppoa voittoa. Ensimmäisessä erässä Sami Markkanen avasi maalihanat Henri Mustosen ja Tomi Heinosen saadessa syöttöpisteet. Jesse Jalava tasoitti pelin 1-1:een. Kokenut Tomi Gronoff sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20 minuuttia ja tämä luonnollisesti vaikutti pelin kulkuun, kun syöttökone oli sivussa.

Toisessa erässä Matti Haataja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon, mutta vierailevan joukkueen ykköskenttä tasoitti pelin 2-2:een. Maalintekijänä oli Henri Mustonen ja syöttöpisteet Sami Markkaselle ja Timo Seikkulalle. Aleksi Luoma vei toisen erän lopulla kotijoukkueen 3-2 johtoon.

Kolmannessa erässä kotijoukkue siirtyi ajassa 53.35 jo 4-2 johtoon Matti Haatajan maalilla. JHT:n pelaajien liika yrittäminen kostautui jäähyinä ja esti näin tehokkaan takaa-ajon. Ajassa 57.25 kotijoukkueen Petteri Tasku sai jäähyn huitomisesta. JHT:n valmentaja Kari Makkonen otti aikalisän ajassa 58.36. Mika Kokko tuli pois maalinsuulta ja JHT pelasi kuudella kenttäpelaajalla HC Luvian viittä vastaan. Ajassa 59.42 Timo Seikkula kavensi tilanteeksi 4-3. Syöttöpisteet merkittiin Tomi Heinoselle ja Henri Mustoselle.
JHT:llä ei ollut paras mahdollinen päivänsä. Maalivahti Mika Kokko torjui ottelussa 35 laukausta torjuntaprosentin ollessa 89,74.
JHT.llä on vielä kaksi peliä sarjassa jäljellä. RoKia vastaan vieraissa ensi lauantaina ja sarjan viimeinen ottelu on kotiottelu lauantaina 5.3. Pingviinejä vastaan. JHT lopullinen sijoitus sarjassa on todennäköisesti kuudes sija.