perjantai 16. maaliskuuta 2012

Letola ratkaisi jatkoajalla

YJK/JHT voitti jatkoajalla numeroin 4-3 ( 2-0, 2-1, 1-0) Lahden Pelicansin C-junioreiden ykkösdivisioon playoffsien välieräottelussa torstaina Ylivieskan jäähallissa. Ottelun sankariksi nousivat ratkaisumaalin viimeistellyt Jussi Letola sekä kotijoukkueen loistavasti pelannut maalivahti Samuli Rasilainen. Rasilaisen torjuntaprosentti oli 93,62.

Ensimmäinen erä alkoi ikävästi, kun kotijoukkueen Konsta Kauppinen joutui päähän kohdistuneen taklauksen kohteeksi ja häneltä katkesi solisluu. Poika kiidätettiin ambulanssilla sairaalahoitoon ja Pelicansin pelaaja Lauri Heino sai suihkukomennuksen. Erä oli kovavauhtinen ja Pelicans hallitsi pelillisesti tapahtumia, mutta kotijoukkue teki maalit. Konsta Härkönen veti kiekon yläpesään ja tilanne oli kotijoukkueelle 1-0. Pelicans kuitenkin painosti ja kotijoukkueen Samuli Rasilainen venyi huippusuorituksiin ja piti maalinsa puhtaana. Jussi Letola laukoi aloituksesta kotijoukkueen toisen maalin. Maalia oli todella upea, sillä Pelicansin maalivahti oli yllätetty täydellisesti nopealla laukauksella. Syöttöpiste merkittiin Konsta Härköselle. Härkönen pääsi yrittämään vielä rangaistuslauksesta maalia, mutta epäonnistui.

Toinen erä oli rajua Pelicansin painostusta. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat kotijoukkueen Samuli Rasilainen 17 kertaan ja Pelicansin Jonas Harald 7 kertaa. Pelicans onnistui tasoittamaan pelin kahdella maalillaan. Tämä erä ei mennyt kotioukkueelta putkeen, sillä tässä erässä YJK/JHT oli selvästi altavastaaja.

Kolmannen erän alussa Pelicansin raju painostus tuotti tulosta ja Pelicans siirtyi 2-3 johtoon. Kotijoukkueen Jonne Tammela avasi kotiyleisön äänijänteet laukomalla oikean tahtomaalin Jere Mannisen mainiosta syötöstä. Näin kolmas erä päättyi numeroihin 3-3 ja siirryttiin jatkoajalle.

Neljällä neljää vastaan pelatessa yksilöiden erot korostuvat paremmin. Kotijoukkueen suurlupaus Jussi Letola ratkaisi ottelun ajassa 68.46. Letola polki karkuun Pelicansin puolustukselta ja pisti kiekon varmasti oikeaan yläkulmaan. Runsaslukuinen yleisö oli näkemäänsä tyytyväinen, sillä kotijoukkue tahtoi voittaa ja voitti ottelun. Pelicansille tappio oli raskas pettymys. Pelit jatkuvat lauantaina Lahdessa ja sunnuntaina Ylivieskassa.