torstai 22. maaliskuuta 2012

YJK/JHT ykkösdivisioonan finaaliin

YJK/JHT voitti Lahden Pelicansin viidennessä ja ratkaisevassa playoff-pelien välieräottelussa numeroin 8-3 ( 1-1, 3-0, 4-2) torstaina Ylivieskassa. Finaalipelissä vastaan asettuu Helsingin IFK. Pelicans pelaa prossimitaleista Porin Ässien kanssa.

Maalinteon Ylivieskassa aloitti Pelicans ylivoimalla ajassa 11.00. Kotijoukkue tasoitti pelin erän lopussa Tuomas Vartiaisen maalilla, johon syöttäjiksi merkittiin Jonne Tammela ja Juha Mäki-Asiala. Kotijoukkueen Väinö Nivala epäonnistui rangaistuslaukauksessaan. Ensimmäisessä erässä YJK/JHT:n pelaajat saivat 8 jäähyminuuttia ja vieraileva Pelicans vain 4 minuuttia. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat YJK/JHT:n Samuli Rasilainen 13 kertaa torjuntaprosentin ollessa 92,86 ja Lahden Pelicansien maalivahti Joonas Harald torjui 7 kertaa torjuntaprosentin ollessa 87,50%.

Toisessa erässä tuikkivat YJK/JHT:n tähtipelaajat. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat Jonne Tammela, Jussi Letola ja Tuomas Vartiainen, jotka toisessa erässä veivät kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon. Jonne Tammela vei kotijoukkueen ylivoimalla 2-1 johtoon ja se maali aiheutti vierasjoukkueen pelaajien keskuudessa turhautumista. Pelicansien Matti Okker sai 10 minuutin käytösrangaistuksen. Pelicansien pelaajien hermo oli pinnalla ja niinpä ylivoimalla Jussi Letola siirsi Jonne Tammelan ja Konsta Härkösen esityöstä kotijoukkueen jo 3-1 johtoon. Pelicans otti aikalisän, mutta siitä ei ollut apua. Kotijoukkueen Tuomas Vartiainen niittasi kiekon verkon perille Juha Mäki-Asialan saadessa syöttöpisteen. Niin oli tilanne 4-1 kotijoukkueen hyväksi. Toisessa erässä kotijoukkue sai 6 jäähyminuuttia ja vierasjoukkue 16. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen olivat kotijoukkueen Samuli Rasilainen 26 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa 96,30 ja Pelicansin Joonas Harald 18 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa 81,82 %

Kolmannessa erässä Kasperi Tähtelä siirsi kotijoukkueen jo 5-1 johtoon Jonne Tammelan ja Tuomas Vartiaisen saadessa syöttöpisteet. Kotijoukkkuen Nuutti Yliniitty iski Eetu Tikkasen syötön maalin uumeniin. Tilanne oli 6-1. Pelicans vaihtoi maalivahtia. Maalinsuulle luisteli kakkosmaalivahti Rasmus Forsberg. Kolmannen erän puolivälissä kotijoukkueen peliote hieman herpaantui, kun varma voitto oli enemmän kuin todennäköinen. Pelicans pääsi kaventamaan alivoimalla tilanteeksi 6-2. Ylivoimalla Pelicans kavensi numeroiksi 6-3 ajassa 54.20. YJK/JHT:n maalivahti Samuli Rasilainen sai kahden minuutin jäähyn ja Pelicans otti käyttöönsä viimeisen oljenkortensa. Se otti maalivahti Rasmus Forsbergin pois maalinsuulta ja yritti kuudella neljää vastaan saada aikaan maalia. Riskinotto ei onnitustut vaan omat verkot soi, kun Jonne Tammela pisti kiekon tyhjiin Jussi Letolan syötöstä. Kotijoukkueen Konsta Härkönen sai jäähyn koukkaamisesta. Pelicans päätti pelata uhkarohkeaa ja otti jälleen Rasmus Forsbergin maalilta pois ja pelasi kuudella neljällä vastaan. YJK/JHT:n valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän ajassa 58.55. Tavoitteena oli tietenkin varmistaa voitto valmentajan ohjeiden mukaan. Jonne Tammela maalasi ottelun viimeisellä minuutilla loppunumeroiksi 8-3 Jussi Letolan ja Juha Mäki-Asialan esityöstä.
YJK/JHT pelasi joukkueena kurinalaista peliä ja lopputulos oli odotettu voitto. Kolmannen erän jälkeen maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkueen Samuli Rasilainen 35 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa 92,11%. YJK/JHT valmistautuu nyt ykkösivisioonan finaalipeleihin Helsingin IFK:ta vastaan. Ensimmäinen peli on lauantaina ja toinen sunnuntaina. Sitä seuraavat pelit ensi viikona tiistaina ja tarvittaessa torstaina ja lauantaina.