sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

YJK/JHT voitti ensimmäisen finaalin

YJK/JHT voitti C-junioreiden ykkösdivisionan playoffien ensimmäisessä finaaliottelussa Helsingin IFK:n Ylivieskassa lauantaina numeroin 4-2 (1-1, 2-1, 1-0). Ensimmäisen erä HIFK aloitti vauhdilla, mutta vauhti tasaantui kun kotijoukkue iski taululle numerot 1-0. Maalintekijänä Jesse Manninen ja syöttöpisteet Konsta Härköselle ja Riku Korhoselle. HIFK tasoitti pelin ja lppuerä oli kummaltakin joukkueelta tuloksetonta, mutta vauhdiskasta kurvailua kiekon kanssa.

Toisessa erän alku oli kummaltakin vauhdikasta, mutta tuloksetonta peliä. Kotijoukkueen Samuli Rasilainen venyi loistotorjuntuihin. HIFK meni johtoon ajassa 32,29. Kotijoukkue tasoitti kuitenin ylivoimalla maalintekijänä Jonne Tammela Jussi Letolan syötöstä. Heti perään Konsta Härkönen siirsi kotijoukkueen johtoon Jussi Letolan ja Riku Korhosen saadessa syöttöpisteet. Peli li koko ajan kotijoukkueen hallinnassa eikä mitään paniikkia ollut missään vaiheessa.

Kotijoukkue piti rivit koossa, ei ottanut jäähyjä eikä muitakaan riskejä. Kotijoukkue pelasi varman päälle ja HIFK ei voinut uhata kotijoukkueen orastavaa voitto millään tavalla. Kotijoukkueen Jere Manninen iski viimeisen naulan HIFK:in arkkuun ajassa 54,43. Syöttöpiste merkittiin Tuomas Vartiaiselle. Tämän jälkeen HIFK:n pelaajilta loppui usko ja otettiin käyttöön kovemmat sääntöjen vastaiset keinot. Pasi Tammela käytti YJK/JHT:n aikalisällä rauhoittaakseen peliä. HIFK:n pelaajilla pinna oli tiukalla aiheuttaen uusia rangaistuksia. HIFK alistui tappioonsa tosin turhautuneena, sillän erän lopussa HIK:n pelaaja sai 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta. Sunnuntaina on vuorossa toinen finaalipeli Ylivieskassa.

00:00 MV KAINULAINEN Vesa HIFK aloittaa
00:00 MV RASILAINEN Samuli YJK/JHT aloittaa
02:32 2min JOKINEN Matias HIFK Kampitus
04:03 1 - 0 YV MANNINEN Jesse (HÄRKÖNEN Konsta, KORHONEN Riku) YJK/JHT
05:02 2min VÄISÄNEN Tuomas YJK/JHT Korkea maila
05:22 2min ILOLA Sebastian HIFK Koukkaaminen
06:51 1 - 1 TV MATHISEN Aksel (KARO Joonas) HIFK

27:21 2min LETOLA Jussi YJK/JHT Huitominen