sunnuntai 9. joulukuuta 2012

JHT:lle voittolaukauskisassa

Henri Mustonen

JHT Kalajoki otti toisen voittonsa Suomi-sarjassa kukistamalla Vaasassa voittolaukauskisassa Red Ducksin numeroin 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0). JHT:n Henri Mustonen siirsi joukkueensa 0-1 johtoon heti ensimmäisen erän alussa. Erä päättyi numeroihin 0-1, vaikka Red Ducks laukoi huomattavasti hanakammin kuin JHT. JHT:n maalivahti Mika Kokko torjui ensimmäisessä erässä 17 kertaa kun Red Ducksin Sami Heikkilä torjui vain 11 kertaa.

Toisessa erässä Red Ducksin Jesper Söderholm tasoitti tilanteeksi 1-1. Peli oli koko erän varsin tarkkaa peliä. Maalivahtien torjunnat oli JHT:n Mika Kokko 14 kertaa ja Red Ducksin Sami Heikkilä 11 kertaa.

Kolmannen erän puolivälissä Red Ducks siirtyi 2-1 johtoon Samu Vähämaan maalilla. JHT Kai Yli-Untinen on palannut pitkältä sairaslomalta kaukaloon ja ehkä kahden peräkkäisen kovan ottelun väsymys aiheutti sen, että Yli-Untinen sortui päähän kohdistuneeseen taklaukseen ja hän sai 5+20 minuutin rangaistuksen aivan erän lopussa. JHT joutui pelaamaan alivoimalla erän lopun ja tilanne näytti toivottomalta. JHT:n maalikunkku Henri Mustonen kuitenkin tasoitti alivoimalla Sami Markkasen syötöstä tilanteeksi 2-2. ajassa 58.33. JHT:n käytti tässä vaiheessa aikalisän. Tasapeli pyrittiin turvaamaan kaikin keinoin. Tilanne meni kuitenkin jännittäväksi, kun ajassa 59.11. JHT:n luottopakki Timo Seikkula sai koukkaamisesta jäähyrangaistuksen. Tässä vaiheessa Red Ducks käytti aikalisänsä. Nyt sillä oli tuhannen taalan paikka ratkaista ottelun kahden miehen ylivoimalla. Siihen se ei kuitenkaan pystynyt, vaan varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 2-2 ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajallakaan ei saatu ratkaisua aikaan ja edessä oli voittolaukauskisa.

JHT:ltä voittolaukauskisan aloitti Henri Mustonen ja maaliverkot. Red Ducksin Jani Nylund ei onnistunut ohittamaan JHT:n maalivahtia Mika Kokkoa. JHT:n Tomi Gronoff onnistui maalilauksessaan samoin kuin Red Ducksin Mikko Juusola. Ottelun ratkaisijaksi nousi JHT:n Sami Markkanen, joka varmasti pisti kiekon reppun. Näin JHT voitti ottelun voittolaukauskisan jälkeen numeroin 2-3. JHT:n maalivahti Mika Kokko torjui ottelussa 59 kertaa torjuntaprosentin ollessa 96,30 %. JHT:n joukkueen viikonloppu oli lähes täydellinen. Muissa ottelussa KeuPa HT joutui yllättävän tiukoille S-Kiekon kanssa.

64745 Opk 09.12.2012 17:00 Hyrylä 2 Bewe TuusKi HC Satakunta 4 - 0
64754 Opk 09.12.2012 17:30 Seinäjoki II S-Kiekko KeuPa HT 3 - 4 JA
64774 Opk 09.12.2012 19:00 Vaasa Red Ducks JHT 2 - 3 VL
00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
00:00 MV HEIKKILÄ Sami Red Ducks aloittaa
02:46 0 - 1 MUSTONEN Henri JHT
03:21 2min TUORES Jussi Red Ducks Korkea maila
12:45 2min AALTONEN Jouni Red Ducks Estäminen