sunnuntai 3. helmikuuta 2013

HU-Kalajoelle piste ParmaltakinHU-Kalajoen passari Italo Do Nascimento on kullanarvoinen pelaaja HU-Kalajoelle.

Liedon Parma nappasi kolmannen voittonsa lentopallon I-sarjan yläjatkosarjassa lauantaina, kun HU Kalajoki joutui poistumaan Lietohallista täyden viiden erän väännön jälkeen 3-2 (25-16, 21-25, 25-23, 21-25, 15-9) tappio niskassaan.

Parma lähti otteluun muuten tutulla avauksella, mutta hakkurin paikalla aloitti viime viikonloppuna nilkkansa loukanneen Kai Lehtisen sijasta Akseli Kouki. Passarina hääri koko ottelun ajan Jani Puputti, keskitorjujina Sami Koivunen ja Teemu Alatalo, yleispelaajina Jimmy Hernandez ja Daniel Kusnetsoff sekä liberona Bao Tran. Ottelun aikana Parman valmentaja Eero Alatalo käytti Lauri Alastaloa ja Jerkko Rajakangasta taktisissa vaihdoissa, mutta käytännössä koko ottelu pelattiin samalla seitsikolla.

HU Kalajoen esitystä vieraskentällä voisi kuvailla tasapaksuksi. Joukkueen kolmesta ulkomaalaisvahvistuksestakaan ei ollut viemään vieraita voittoon asti. Vieraista ehkä parhaiten onnistui yleispelaaja Ville Lehtinen, joka pystyi leijasyötöillään pitkiin syöttöputkiin. Lehtinen onnistui myös vastaanotoissaan erinomaisesti. Rildo Alves Diasin hypärileijat olivat myös pahoja. Keskihyökkäys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Viidennessä erässä Parman liigapelaajien rutiini tuli esiin ja Parma oli siinä selvästi parempi. HU-Kalajoella oli hyökkäysten päättämisessä huonono hetkiä ja söttövirheitä tuli liikaa. Joka tapauksessa HU-Kalajoen esitys oli erittäin hyvä, sillä Liedon Parman joukkue vilisee entisiä liigapelaajia. Toivottavasti ensi lauantaina Himangan kaarihalli on ääriään myöten täynnä.


Liedon Parman joukkue saapuu viikon päästä Himangalle, jolloin HU-Kalajoella on revanssin mahdollisuus. Liedon Parman tähti on Jimmy Hernandez, joka pelasi kaudella 2011-12 Hurrikaani Loimaan riveissä, Lentopallon Mestaruusliigassa. Alkujaan Hernandez on kuubalainen, mutta sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2006. Jimmy Hernandez on pelannut 280 liigaottelua Loimun, Riennon ja Hurrikaanin paidassa.Hernandezin ura lähti käyntiin entisessä kotimaassaan Kuuban pääkaupungissa, Havannassa, joka on myös Karibian suurin kaupunki. Suomeen hän siirtyi lopulta kaudella 2002. Suurin syy Suomeen tulo oli lentopalloliigan puuttuminen täysin Kuubasta.

Jimmy Hernandez päästettiin poikkeuksellisesti pelaamaan Kuuban ulkopuolelle, koska hänen 186-senttisen vartensa ei katsottu riittävän maajoukkuetasolle. Ensin hän kokeili pelaamista Espanjassa. Suomeen hänet sai maassa asunut kuubalainen manageri.
Suomessa ensimmäiseksi seuraksi tuli menestyksekäs Raision Loimu, joka oli nähnyt Hernandezin otteita videolta muutaman kerran. Hernandez ihastutti heti Suomeen tultuaan, ja hän nousikin yhdeksi Loimun tärkeimmistä pelaajista nopeasti. Suomen Cupin voitto kaudella 2004, sekä Suomen Cupin hopea kaudella 2005 olivat Hernandezin Loimun aikaisia kohokohtia.

Hernandez valittiin kauden 2006 päätteeksi Loimun fanikatsojien äänestyksellä joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Hernandez ei kuitenkaan jatkanut kauden jälkeen Loimussa vaan haki uusia haasteitaan urallaan, kun teki sopimuksen Mutalan Riennon kanssa kauden jälkeen. Joensuussa Hernandez otti toistaiseksi uransa suurimman harppauksen ylöspäin. Hän oli Riennon joukkueen kantava lenkki läpi 2007-2008 kauden, ja taisteli pistepörssin voitosta ainoana yleispelaajana koko liigassa. Lopulta Hernandez sijoittui kolmannelle sijalle pistepörssissä, mutta voitti ylivoimaisesti Ilta-Sanomien järjestämän IS-tähtikisan 39. tähdellään. Myös muissa SM-liigan tilastoissa hän oli myös kymmenen parhaan pelaajan joukossa. Lentopalloliigan televisioinnista vastaava Urheilukanava valitsi Hernandezin myös omaan All Stars -joukkueeseensa runkosarjan päätteeksi 2008.

Kauden jälkeen Hernandezilla oli mahdollisuus lähteä ulkomaille pelaamaan, mutta hän pysyi Riennossa ja jatkoi näin uraansa SM-liigakentillä. Pohjois-Karjalassa ilmestyvä sanomalehti Karjalaisen yleisöäänestyksessä maakunnan parhaimmaksi urheilijaksi Hernandez myös menestyi. Yleisö äänesti hänet maakunnan kolmanneksi parhaimmaksi urheilijaksi vuodelta 2008. Hän hävisi kakkossijan vain vaivaisella yhdellä .

Passari Jani Puputti on edustanut aiemmin Raision Loimun (2006-2007) lisäksi Tampereen Isku-Volleyta (2003-2004), Hurrikaani-Loimaata (2007-2008) sekä Salon Piivolleyta (2005-2006 ja 2008-2009).

Parman joukkueessa pelaavat myös Daniel Kusnetsoff (22 v, 197 cm) ja Juha-Pekka Mikkola (31 v, 196 cm). Molemmat pelaajat omaavat kokemusta liigatasolta.Yleispelaaja Daniel Kusnetsoff on pelannut liigassa kolmella kaudella yhteensä 38 ottelua. Ensimmäisen ottelunsa liigassa hän pelasi kaudella 2007-2008 Isku-Volleyn riveissä, jolloin hän pelasi Iskun farmijoukkue Viialan A-Volleyssa. Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 Kusnetsoff pelasi viime keväänä kuopatun Salon Piivolleyn riveissä.
Keskitorjuja Juha-Pekka Mikkola on on pelannut neljä kautta ja 78 ottelua liigassa Hurrikaanin, Isku-Veikkojen ja Loimun paidassa. Mikkola edusti Parman yhteistyöjoukkue Raision Loimua, jonka riveissä hän sai tililleen myös uran ensimmäiset Euro-ottelut, kun Loimu pelasi kotimaisten otteluiden lisäksi neljä ottelua CEV- ja Challenge Cupissa. Keskitrojuja Sami Koivunen on saavuttanut SM-pronssia kaudella 2008. Joukkueen liberona on ulkomaalaistaustainen Ban Tran.
Ei kommentteja: