lauantai 11. tammikuuta 2014

JHT:lle tilastotappio

Henri Mustonen

JHT matkusti Raahe-Kiekon vieraaksi ja poistui Raahen jäähallista tappio 4-2 niskassaan. JHT oli painostava osapuoli, mutta Raahe-Kiekko teki enemmän maaleja. Maalivahtien torjunnat olivat Raahe-Kiekon Tuomas Lohtander 39 kertaa ja JHT:n Mika Kokko 26 kertaa. JHT teki ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla, kun Janne Hietali kuti upposi verkon perille. Syöttöpisteet Peteris Pujatsille ja Henri Mustoselle.

Toisen erän alussa Raahe-Kiekon Aki Sarkkila tasoitti pelin, mutta JHT vastasi siirtymällä 1-2 johtoon Juha Lehtomäen maalilla, johon syötöt antoi Peteris Pujats ja Lauri Laakko. Raahe-Kiekkon Atte Junnila tasoitti pelin 2-2:een. Toinen erä oli JHT:ltä epätarkkaa peliä, sillä kiekko metettiin suotta usein keskialueella. Raahe-Kiekko pääsi iskemään tarjotuista lahjapaikoista. Raahe-Kiekkolle tuomittiin kaksi rangaistuslaukaistakin, jotka olivat seurausta JHT:n pelaajien toilailuista. Mikael Arkimo onnistui rankarista ja sillä oli vaikutusta JHT:n peliin.

Kolmanteen erään lähdettiin adrenaaliinia veressä. Jäähypenkki pysyi lämpinä ja peli rikkonaisena. Kolmannessa erässä JHT otti peräti 38 jäähyminuuttia. Kaiken lisäksi valmentaja Robert Pukalovicin riskiotto epäonnistui ja Raahe-Kiekko iski neljännen maalin maalivahti Mika Kokon ollessa pelaaja-aitiossa. JHT:n pelaajat turhautuivat ja peliasenteessa oli parantamisen varaa. Kokkolan Hermestä vastaan asenne täytyy olla toinen. Ehkä Raahe-Kiekkoa vastaan lähdettiin kahden voitetun ottelun jälkeen huonolla asenteella ja se kostautui.