maanantai 16. helmikuuta 2015

LiigaSärkät – Pielaveden Sampo 0-3

LiigaSärkkien onnistumisen riemua vanhemmassa kuvassa, jossa oli mukana vielä Bruno Ribeirokin.

LiigaSärkät kohtasi kotisalissaan Merenojansalissa Pielaveden Sammon. Sampo voitti ottelun puhtaasti 0-3 (22-25, 21-25, 21-25). LiigaSärkät laittoi Sammon tiukoille hankkimalla joka erässä yli 20 pistettä. Sampo ei pelannut mitään sosiaalista lentopalloa, sillä aloituskuusikko uurasti melkein koko ottelun ajan.

Ottelua seurasi vain 170 maksanutta katsojaa. Ottelun päätuomarina toimi Ari Hautala, verkolla vihelsi Heikki Uusi-Pohjola ja rajoilla Ville Hassinen ja Tomi Riutta. Otteluisäntinä olivat Jedu Kalajoen Ammattiopisto ja Kalajoen Satama Oy.

Aloituskuusikot joukkueilla olivat seuraavat Sampo: 4 Enderwin Herrea, 8 Mikko Väliaho, 12 Aleksi Kaatrasalo, 13 Jared Krause, 14 Antti Poikela ja 15 Timo Leikas. LiigaSarkät: 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keski-Sipilä, 4 Maceij Kusaj, 11 Srdjan Nadadzin, 12 Ville Kaksonen ja 13 Carlos Luna.

Ensimmäisen erän vieraat aloitti vahvasti ja LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10-4 Sammon johtaessa. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 14-11 ja käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 17-12 Sammon johtaessa. Sen jälkeen LiigaSärkät piristyi ja kavensi tilanteeksi 23-21,jolloin Sampo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Rutiinilla Sampo vei erän numeroin 25-22.

Toista erää LiigaSärkät vei. LiigaSärkät johti erän alun ja kun Sampo tasoitti tilanteeksi 10-10. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä. Sampo siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 16-15. LiigaSärkät tasoitti tilanteessa 17-17. Sen jälkeen alkoi LiigaSärkkien joukkueessa musta kausi ja Sampo sai helposti viiden pisteen eron. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 23-18 Sammon johtaessa. Sampo vei jälleen rutiinilla toisenkin erän numeroin 25-21.

Kolmannessa erässä LiigaSärkä käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-5 Sammon johtaessa. LiigaSärkät pelasi tavanomaista paremmin ja Sampo joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-13 ja LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 17-13. LiigaSärkät taisteli ja kavensi tilanteeksi 21-20 jolloin Sampo käytti toisen aikalisänsä. Sampo vei jälleen rutiinilla erän numeroin 25-21.

Sammosta parhaana palkittiin kanadalainen 202 cm pitkä passari Jared Krause. LiigaSärkkien parhaana palkittiin Jyri Niemi. Lähitapiolan pisteen menivät 3p Jared Krause, 2p Aleksi Kaatransalo ja 3p Enderwin Herrera.
Keski-Pohjanmaan ykkönen oli Mikko Keski-Sipilä.

Sammon pistemiehistä voidaan mainita Timo Leikas 15 pistettä, Enderwin Herrera 13 pistettä ja Aleksi Kaatransalo ja Antti Poikela 10 pistettä. LiigaSärkkien paras pistemies on jälleen Srdjan Nadadzin 14 pistettä, Danilo Carvalho 9 pistettä, Mikko Keski-Sipilä 8 pistettä ja Ville Kaksonen 7 pistettä.

LiigaSärkät pelasi ehkä kauden parasta lentopalloilua. Valitettavasti vielä tuli 4-5 helppoa virhettä erää kohti ja se ratkaisi ottelun.

Karsintasarjassa vastassa on joko AkaaVolley tai Loimaan Jankko, todennäköisesti AkaaVolley.