maanantai 23. helmikuuta 2015

LiigaSärkät – Rantaperkiön Isku 3-2

LiigaSärkät voitti thrilleriottelu Rantaperkiön Iskua vastaan niukasti numeroin 3-2 ( 25-17, 22-25, 25-19, 21-25, 15-13). Ottelun päätuomarina toimi Matti Viitala, verkolla Tapani Heikkilä ja rajoilla Jari Sipi ja Juha Kittilä. Maksaneita katselijoita oli vain 194. Joukkueet aloittivat ottelun seuraavilla kuusikoilla: Rantaperkiön Isku 6 Ossi Mäkinen, 7 Jan Helenius, 12 Samuli Kaislasalo, 13 Tatu Härkönen, 17 Conor Eaton, 18 Samuli Sinkkonen. LiigaSärkät 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keskisipilä, 4 Maciej Kusaj, 11 Srdjan Nadazin, 12 Ville Kaksonen ja 13 Carlos Luna.

Heti ensimmäisessä erässä LiigaSärkät otti ohjat käsiinsä. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien 14-6 johdossa. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-10. Loppuerä edettiin LiigaSärkkien tahdittamana tilanteiden 19-12, 22-15 ja 25-17 kautta.

Toinen erä oli tasainen. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johtaessa 14-13. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17-18 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 18-20. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 22-23, mutta Rantaperkiö onnistui puristamaan erävoiton numeroin 22–25.

Kolmatta erää LiigaSärkät veivät lähes suvereenisti. Isku käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 8-3 ja toisen aikaläisänsä tilanteessa 13-4. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johdossa 14-6. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-11. Loppuerä mentiin tilanteiden 19-15, 24-18 ja 25-19 kautta.

Neljättä erää hallitsi jälleen LiigaSärkät. Isku käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-3 ja toisen aikalisän tilanteessa 11-7. LiigaSärkkien ensimmäinen aikalisä oli tilanteessa 16-13 ja toinen aikalisä tilanteessa 16-15. Isku siirtyi johtoo tilanteesa 20-21. LiigaSärkät tasoitti tilanteeksi 21-21, mutta Isku vei erän loput pisteet ja voitti erän numeroin 21-25.

Viidettä erää LiigaSärkät hallitsi. Isku käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 3-0 ja toisen aikalisän tilanteessa 9-5, LiigaSärkkien ensimmäinen aikalisä oli tilanteessa 9-8. Loppuerä oli todella kovaa taistelua. Isku tasoitti tilanteeksi 11-11. LiigaSärkät siirtyi johtoon 12-11, mutta Isku tasoitti. LiigaSärkät siirtyi johtoon 13-12, mutta isku tasoitti. Ottelun kaksi viimeistä pistettä teki LiigaSärkät ja voitti erän numeroin 15-13 ja koko ottelun erin 3-2.

Rantaperkiön Iskun parhaan palkittiin Samuli Kaislasalo ja LiigaSärkkien parhaana Maceij Kusaj. Lähitapiolan pisteet menivät 3 p Kusaj, 2 pistettä Luna, 1 piste Kaislansalo. Keskipohjanmaan-lehden parhaana Danilo Carvalho.

Seuraava kotipeli on Oulun Ettaa vastaan 8.3. LiigaSärkät kohtaa LegaVolleyn 27.2 eli ensi perjantaina Kuopiosa ja 2.3. eli maanantaina Korson Vedon Korsossa. Viimeinen peli on sarjassa toisena olevaa VaLePa vastaan Vammalassa 10.03.
Todennäköinen sarjasijoitus tulee olemaan sarjan viimeinen ja silloin vastassa karsinnassa tullee olemaan AkaaVolley.

LiigaSärkkien pelistä on sanottava, että se oli kauden parasta ja mielenkiinnolla odotetaan otteluita Korson Vetoa ja Oulun Ettaa vastaan. Mahdoton ei kuitenkaan ole voitto LegaVolleystakin.