perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pronssipeli Nokialla

JHT tekee sen!

JHT on selvittänyt tiensä Suomisarjan pronssipeliin, jossa vastustajana on runkosarjan kakkonen Nokian Pyry, jonka JHT voitti kotonaan 6-5 ja vieraissa 3-2. JHT pelasi välierissä Imatran Ketterää vastaan kauden parhaan pelinsä. JHT oli ottelussa niskanpäällä, mutta maalit jäivät puuttumaan. JHT on nyt huippuvireessä. Valmentajat Timo Keppo ja Timo Seikkula ovat onnistuneet tehtävässään vähintäänkin hyvin, kun ovat saaneet joukkueen huippuiskuun juuri tärkeimmällä hetkellä. Pronssiottelu pelataan Nokialla lauantaina kello 17.00.

Nokian Pyryn pistepörssin runkosarjassa voitti ylivoimaisesti Antti Hilden, jolla on takanaan 109 SM-liigan ottelua. Myös Mikke Levo ja Jussi Pesonen pelasivat viime kaudella Liigassa: Pesonen pelasi Sportissa ja Levo Ilveksessä. 36-vuotias Pesonen keräsi 35 ottelussa tehot 1+6 ja Levo esiintyi 29 kamppailussa ilman tehopisteitä. Kumpikin pelasi myös Mestistä LeKin riveissä. Pesonen teki 12 ottelussa neljä pistettä, Levo puolestaan 16 pelissä yhden pisteen. Muuramelaislähtöinen Pesonen on pelannut urallaan yhteensä 721 Liiga-ottelua Ilveksen, Sportin, Jokereiden, HIFK:n, JYPin, KalPan ja Lukon riveissä ja voitti Suomen mestaruuden keväällä 2002 Jokereissa. 20-vuotias Levo on edustanut koko uransa Ilvestä ja hän on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.
Timo-Pekka Heikkinen saapui Pyryyn Liigaan nousseesta KooKoosta. Heikkinen pelasi viime kaudella kouvolalaisseurassa yhteensä 73 Mestis-ottelua ja nakutti 37 tehopistettä.

Välierissä Nokian Pyry hävisi IPK:lle numeroin 4-2 ja 7-3, kun JHT kärsi tappion Ketterälle numeroin 1-4 ja 0-1.
Playoffeissa JHT:n maalivahti Juraj Hollyn torjuntaprosentti on sarjan paras eli 95,68 ja Nokian Pyryn Sami Koskelan torjntaprosnetti on sarjan kymmenenksi paras eli 84,29. Playoffeissa Nokian Pyryn Mika Niemi, Jussi Pesonen ja Joni Häppölä sekä Timo-Pekka Heikkinen ja Antti Hilden ovat olleet tehokkaimmat.
JHT:n joukkue on tasaisempi kuin Nokian Pyryn joukkue ja JHT:n maalivahti on parempi joten ratkaisu voi löytyä tästä. Heikkoa lenkkiä JHT:n joukkueessa ei ole. Henkinen yliote on JHT:llä. JHT on nyt sellaisessa tikissä, että jopa Mestikseen nousu on mahdollinen.

Jos ja kun JHT voittaa Nokialla niin Mestiskarsinnoissa tulee vastaan Mestiksessä 11. sijoittunut JYP-Akatemian. Suomisarjan finaalin häviäjä kohtaa Mestiskarsinnoissa Mestiksessä 12. sijoittuneen ROKin.

Mielestäni Mestiksen toimintaa on tehostettava ja järkeistettävä. Minun mielestäni Mestiksessä voisi olla 16 joukkuetta eli nykyinen Mestisjoukkuemäärä + 4 Suomisarjan parasta. Mestis voitaisiin jakaa kahteen eri lohkoon: eteläiseen ja pohjoiseen. Näin saataisiin entistä mielenkiintoisempi Mestis-sarja ja samalla kuluja huomattavasti pienemmäksi kun matkat lyhenesivät.
JHT:lla on nyt mahdollisuudet nousta Mestikseen. Meillä on hyvät valmentajat ja joukkue joka on ensi vuonnakin sama yhtenäinen porukka. Siihen tarvitaan vain pari maalintekijää ja puolustuspäähän kaksi jykevää ja taidokasta pakkia. Maalivahti Juraj Holly on niin hyvä maalivahti, että hänelle on varmasti kysynytää, mutta tietenkin toivomme, että hän ensi kaudellakin on JHT:n joukkuessa. Joni Puurulan suunnitelmista en vielä tiedä mitään, mutta mielestäni kaikki on mahdollista. Myös alueen elinkeinoelämä on vilkastumassa ja sponsoreitakin on helpompi saada. Tarvitaan n. 100 000 euroa lisää rahaa jos ja kun noustaan Mestikseen.

Kalajoen jääkiekko on organisoita uudelleen. Junioripuolelle on saatava oma erittäin hyvä valmentaja, joka yhdessä Timo Seikkulan kanssa vetäisi lukion jääkiekkolinjan ja tekisi linjasta todella vetovoimaisen. Juniorikiekkoilun yhteiskuviot tulee rakentaa 8-tien suunnassa: Kokkola-Kalajoki-Pyhäjoki-Raahe.  

Merenojan mahdollisesta yhtenäiskoulusta on tehtävä liikuntakeskus, eräänlainen Kalajoen urheiluopisto. Lisäksi Kalajoen kaupungissa on toteutettava ympärivuotinen urheilukoulu yhteistyössä koulujen ja urheiluseurojen kanssa. Tämän urheilukoulun vastuuvetäjinä voisivat toimia lukion urheilulinjojen opettajat.

Tiedottamisessa Kalajokiseudun rooli voisi olla huomattavasti suurempi. On pystyttyvä tekemään kunnon urheilujuttuja myös jääkiekkoilusta. Niissä täytyy olla jytyä ja kansan kiihotusta. Tässä joitakin hajanaisia ajatelmia eli hajatelmia Kalajoen urheilun kehittämisestä ja suuntaviivoista.


Ei kommentteja: