torstai 29. lokakuuta 2009

JHT Kalajoki vauhdissa

JHT Kalajoki kukisti kotihallissaan Pietarsaaren Jeppiksen numeroin 8-3 (3-1, 2-0, 3-2). Kotijoukkueen peli oli nyt kaunista katseltavaa, sillä kiekko liikkui ja luistin kulki. Varsinkin karvauspelissä Tapani Nikkilä, Matti Toskala, Tomi Heinonen, Tomi Gronoff ja Kai Yliuntinen ansaitsevat kiitos maininnan. Vierasjoukkue Jeppis aloitti maalinteon, kun kotijoukkueen kolmoskenttä oli hieman huolimaton oman pään aloituksessa. Niinpä vieraiden Markus Väänänen pääsi yllättämään hyvin torjuneen kotijoukkueen maalivahdin Jari Mäyrän. Kotijoukkueen pyöritys alkoi tuottaa tulosta, kun Matti Toskala Tomi Heinosen syötöstä tasoitti pelin 1-1:een. Jeppiksestä kaksi miestä istui jäähyllä, kun Tomi Gronoff pisti kiekon hallitusti verkkoon. Syöttöpisteet merkittiin Sami Markkaselle ja Tapani Nikkilälle. Tomi Gronoff lisäsi kotijoukkueen johdon 3-1:een vetäisemällä suoraan aloituksesta kiekon verkon perille maalivahdin mailan alta.

Toisessa erässä jatkui sama tahti. Kotijoukkue vei ja Jeppis vikisi. Sami Markkanen kaunisteli numerot jo 4-1:een. Jeppiksen Aleksandr Barysev käytti laittomia otteita, mutta tuomarit eivät sitä huomanneet, mutta Jarkko Anttila tunsi sen kehossaan eikä malttanut olla kostamatta Baryseville. Anttila sai 5 minuutin rangaistuksen ja ottelurangaistuksen. Barysev pääsi kahden minuutin istunnolla. Toisessa erässä hyvin pelannut Tomi Heinonen lisäsi kotijoukkueen johdon jo 5-1:een ja peli oli sillä ratkaistu.

Kolmannessa erässä Kai Yli-Untinen lisäsi vierasjoukkueen tuskaa tekemällä kauniin maalin Matti Toskalan ja Tomi Gronoffin esityöstä. Henri Mustonen oli vauhdissa pitelemätön niin kenttäpelaajille kuin maalivahdillekin. Mustonen teki kotijoukkueen seitsemännen maalin. Tämän jälkeen kotijoukkueen ote hieman herpaantui ja Jeppis pääsi tekemään kaksi ansaittua maalia, joista toinen tuli ylivoimalla. Ottelun loppunumerot latoi taululle kauden parhaan pelinsä pelannut Tapani Nikkilä. Ottelu päättyi lukuihin 8-3 kotijoukkueelle 361 katsojan hurratessa arki-illan huumassa. Kotijoukkueen peli oli nyt kauden parasta peliä.

JHT Kalajoki siirtyi lohkon kärkeen ja pistepörssin ykköspaikan otti Sami Markkanen 27 (8+19) tehopisteellä. Tomi Gronoff on toisena 23 (9+14) pisteellä, Henri Mustonen neljäntenä 22 (8+14) tehopisteellä, Matti Toskala viidentenä 19 (6+13) tehopisteellä, Tomi Heinonen seitsemäntenä 17 (8+9) tehopisteellä.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV KARI-KOSKINEN Janne Jeppis aloittaa
01:46 2min AALTONEN Jouni Jeppis Estäminen
03:54 0 - 1 VÄÄNÄNEN Markus (KALLIOINEN Mikko) Jeppis
04:34 1 - 1 TOSKALA Matti (HEINONEN Tomi) JHT
05:48 2min BARYSHEV Alexandr Jeppis Koukkaaminen
06:33 2min PAKARINEN Tomi Jeppis Huitominen
07:24 2 - 1 YV2 GRONOFF Tomi (MARKKANEN Sami, NIKKILÄ Tapani) JHT