sunnuntai 4. lokakuuta 2009

JHT murskasi TIHC:n numeroin 3-15

Legendaarinen Jan Jasko ( kuvassa oikealla ) voi olla tyytyväinen tulokseen ja joukkueen menestykseen.

Torniolaiset näkivät tähtiä kentällä ja taivaalla, kun JHT Kalajoki tyrmäsi TIHC:n numeroin 3-15 (1-2)(1-5)(1-8). Torniolaiset pääsivät ensimmäisen erän alussa pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta eivät saaneet kiekkoa maalivahti Toni Prittisen selän taakse. Sen sijaan viidellä viittä vastaan Topi Anttila onnistui viemään torniolaiset 1-0 johtoon. Ensimmäisessä erässä JHT:stä maaliverkkoja heilutteli kakkoskentän hyökkääjät kahdesti. Ensin Tomi Gronoff tinttasi pelin 1-1:een ja Tomi Heinonen lisäsi johdon 1-2:een.

Toisen erän alussa ykköskentän hyökkääjä Henri Mustonen pisti kahdesti Aku Joki-Erkkilän ja Sami Markkasen syötöistä kiekon reppuun reilun minuutin kuluessa. Torniolaiset vaihtoivat maalivahtia, koska yhdeksästä laukauksesta viisi meni maaliin. Maalivahdin vaihtaminen ei auttanut, sillä ylivoimalla puolustaja Jani Rahkola laukoi kiekon verkon perille Aku Joki-Erkkilän ja Sami Markkasen esityöstä. Parin minuutin kuluttua asialla ylivoimalla oli Tomi Gronoff Kai Yli-Untisen ja Tomi Heinosen syötöistä. Niko Kivisen jäähyn aikana torniolaiset kavensivat tilanteeksi 2-6. Erän lopulla Matti Toskala iski taululle lukemat 2-7. Syöttöpisteet merkittiin Tomi Heinoselle ja Teemu Jääskelle.

Kolmas erä oli junkkarinäytöstä. Aku Joki-Erkkilä pisti verkot tötterölle ajassa 40.08. Se oli shokkialku torniolaisille kolmanteen erään. Ylivoimalla Matti Toskala lisäsi johdon 2-9:ään ja edelleen ylivoimalla Tomi Heinonen siirsi numerot eri kymmenluvulle, sillä tilanne oli 2-10. Artturi Puoskari teki ensimmäisen maalinsa Suomi-sarjassa ajassa 50.42. Junkkarien ilotulitus jatkui herkeämättä. Ajassa 52.08 tilanne oli 2-12 Tomi Heinosen maalatessa. Ajassa 53.28 tilanne oli 2-13 ja maalintekijänä Aku Joki-Erkkilä. Ajassa 54.39 maalintekijänä oli Matti Toskala ja tilanne oli 2-14. Jari Rautakoski pääsi luomaan laihaa lohtua torniolaisille tekemällä kotijoukkueen kolmannen maalin. Viimeisen naulan torniolaisten arkkuun iski ajassa 58.34 Aku Joki-Erkkilä ylivoimalla. Ottelu päättyi kauden tähän asti suurinumeroisimpaan voittoon tuloksella 3-15.

Lohkon tehotilaston kärjessä on JHT:n kapteeni Sami Markkanen 13 (3+10) tehopisteellä. Toisena on Tomi Gronoff 12 (4+8) tehopisteellä. Henri Mustonen on neljäntenä 10 (4+6) tehoilla ja Kai Yli-Untinen seitsemäntenä tehoilla 9 (5+4). Matti Toskala on kahdeksantena myös 9 (4+5) tehoilla. Lohkon kymmenentenä on Tomi Heinonen saldonaan 8 (5+39 ja kolmantenatoista vain kahdella ottelulla Aku Joki-Erkkilä saldonaan 7 (4+3). Erittäin ilahduttavaa tässä ottelussa oli kakkoskentän tehokkuus. Aku Joki-Erkkilä on ollut liekeissä näissä kahdessa ottelussa ja on siksi ollut merkittävä vahvistus JHT:lle. Kai Yli-Untinen on ylittänyt kaikki odotukset tehokkuudessa.

00:00 MV PRITTINEN Toni JHT aloittaa
00:00 MV MÄKI Kimmo TIHC aloittaa
03:24 2min TOSKALA Matti JHT Huitominen
03:56 2min JÄSKE Teemu JHT Korkea maila
07:49 1 - 0 ANTTILA Topi (KYLMÄMAA Jani, RAUTAKOSKI Jari) TIHC
13:58 1 - 1 SR GRONOFF Tomi (TOSKALA Matti, RAHKOLA Jani) JHT
16:10 1 - 2 HEINONEN Tomi (JÄSKE Teemu, TOSKALA Matti) JHT
16:22 2min KIVINEN Niko JHT Koukkaaminen