sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

HU-Kalajoki säilyi ykkössarjassa

HU-Kalajoki voitti hengettömän Mäntän Valon toisessa karsintasarjan ottelussa puhtaasti 3-0 (27-25, 25-20, 25-19). HU-Kalajoen tärkein pelaaja Ramon Bezerra oli loukannut nilkkansa perjantaiharjoituksissa eikä pystynyt pelaamaan täysitehoisesti. Joukkueen kapteeni Jari Tuura oli kuitenkin liekeissä ja passari Arto Rautio elämänsä kunnossa. Ilya Dimitrov pelasi erinomaisen virheettömän pelin. Mäntän Valon joukkue oli voitontahdoton ja alistunut. Heti ensimmäisessä erässä kotijoukkue otti isännän otteet ja tilanteessa 4-0 Mäntän Valo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 12-4 Mäntän Valo käytti jo toisen aikalisänsä. Mäntän Valon hakkuri Ilmars Balodis oli kuin varjo parhaimmista ajoistaan. HU-Kalajoen peli notkahti pahasti ja Mäntän Valo kavensi tilanteeksi 15-9 jolloin HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 16-14 HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. Kotijoukkue johti 21-17 ja sen jälkeen vieraat kavensivat tilanteeksi 22-21. Ensimmäisen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 24-23. Vieraat tasoittivat. Toisen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 25-24, mutta vieraat tasoittivat. Kolmannen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 26-25 ja sen tilanteen kotijoukkue käänsi erävoitoksi.
Ensimmäisessä erässä jalkavaivainen Ramon Bezerra teki seitsemän pistettä. Joukkueen kapteeni Jari Tuura oli liekeissä ja syötti yhden ässän, teki kaksi hyökkäyspistettä ja otti kolme torjuntapistettä. Ilya Dimitrov otti neljä torjuntapistettä ja teki yhden hyökkäyspisteen. Arto Rautio ja Teemu Salmela tekivät kumpikin yhden hyökkäyspisteen.

Toinen erä alkoi tasaisemmin. Erä eteni tasatahtiin aina tilanteeseen 15-15 saakka, jonka jälkeen kotijoukkue siirtyi 18-16 johtoon. Tällöin Mäntän Valo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen voitontahtoinen peli jatkui ja joukkue siirtyi 21-16 johtoon jolloin Mäntän Valo käytti toisen aikalisänsä. Kotijoukkue jatkoi vahvasti siirtyi 24-17 johtoon ja varmisti erävoiton numeroin 25-20. Tämä erävoitto katkaisi Mäntän Valon selkärangan ja vierasjoukkue menetti toivonsa otteluvoitosta. Toisen erän sankari oli ilmiömäisen pelannut passari Arto Rautio, joka teki kolme pistettä. Toinen kotijoukkueen hahmo oli joukkueen kapteeni Jari Tuura, joka torjui yhden ja teki kolme hyökkäyspistettä. Ramon Bezerra joutui kipeän jalkansa takia tyytymään vain jujupalloihin, mutta teki niilläkin neljä hyökkäyspistettä.

Kolmannen erä kotijoukkue aloitti vahvasti ja Mäntän Valo joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9-6. Toisen aikalisänsä vierasjoukkue käytti tilanteessa 15-9. Kotijoukkue HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 18-12 ja toisen aikalisän tilanteessa 22-18. Rampa Ramon Bezerra ratkasi erä- ja otteluvoiton. Hän oli kolmannen erän sankari syöttämällä yhden ässän, torjumalla kaksi pistettä ja hyökkäämällä seitsemän pistettä. Ilya Dimitrov syötti yhden ässän ja hyökkäsi kolmen pisteen arvoisesti lähinnä ns. ryssillä, joissa vastustaja ehtii pudota maahan ennen kuin hyökkääjä iskee pallon lattiaan. Jari Tuura torjui kaksi pistettä ja hyökkäsi kahden pisteen arvoisesti. Jaakko-Matti Joensuu teki kaksi hyökkäyspistettä. Illan erikoisuuksiin kuuluu myös Arto Raution ässäsyöttö hyökkäyspisteen lisäksi.
HU-Kalajoki varmisti näin paikkansa ykkössarjassa.