maanantai 1. maaliskuuta 2010

HU-Kalajoki valmistautui karsintaan

HU-Kalajoki hävisi Kokkolan Tiikereille ykkössarjan viimeisessä runkosarja pelissä numeroin 3-0 (25-18,25-18,25-19). Ottelulla ei ollut sarjatilanteen kannalta mitään merkitystä, sillä Tiikerit oli varmistanut paikkansa SM-liigakarsinnan välieriin sijoittumalla runkosarjassa toiseksi ja HU-Kalajoki joutuu putoamiskarsintaan sijoituttuaan sarjassa seitsemänneksi. HU-Kalajoki saa vastaansa kakkoslohkon yhdeksännen eli Mäntän Valon, jonka se kohtaa ensi viikonvaihteessa vieraissa ja toinen peli pelataan kahden viikon päästä Himangalla. Voittaja säilyy sarjassa ja häviäjä jatkaa karsintoja.

HU-Kalajoki on saanut peliinsä varmuutta viime peleissä enemmän ja siksi se pystyi varsin hyvin Tiikereiden kyydissä. Ensimmäisen aikalisän valmentaja Timo Hihnala käytti tilanteessa 7-11 ja toisen tilanteessa 9-15. Ramon Bezerra iski kolme hyökkäyspistettä ja syötti yhden. Jari Tuura hankki kaksi hyökkäyspistettä keskihyökkäyksillä. Passari Arto Rautio jujutti kaksi kertaa näyttävästi Tiikereiden kenttään. HU-Kalajoki ei vielä ensimmäisessä erässä saanut peliään kunnolla käyntiin.

Toista erää HU-Kalajoki johti 7-6, mutta sitten sattui pieni notkahdus ja Tiikerit siirtyi 9-11 johtoon, jolloin Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän. HU-Kalajoelle tuli muutama puolustusvirhe ja niin tilanne oli11-16, jolloin HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. Bezerra iski neljä hyökkäyspistettä ja Jaakko-Matti Joensuun yhden ja syötti kaksi ässäsyöttöä.

Kolmannessa erässä edettiin tasatahtia tilanteeseen 15-15, jonka jälkeen HU-Kalajoelle tuli jälleen notkahdus. Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 15-17. HU-Kalajoki taisteli tilanteeksi 17-19, mutta sen jälkeen Tiikerit menivät menojaan. Bezerra iski viisi hyökkäyspistettä, Dimitrov torjui kaksi pistettä ja keskihyökkäyksellä hankki yhden pisteen. Tuura sai kaksi hyökkäyspistettä samoin kuin Jaakko-Matti Joensuu.

LENTOPALLOSEURA ETTA 1 M1 16 15 1 45 - 8 1298 - 989 30
KOKKOLAN TIIKERIT M1 16 13 3 42 - 11 1273 - 1032 26
VAASAN KIISTO 1 M1 16 11 5 34 - 21 1306 - 1213 22
NAPAPIIRIN PALLOKETUT M1 16 10 6 35 - 26 1405 - 1328 20
KUUTOSET VOLLEY 1 M1 16 7 9 26 - 32 1285 - 1303 14
KUORTANEEN URHEILUOPISTO 1 M1 16 5 11 23 - 39 1326 - 1431 10
HIMANGAN URHEILIJAT M1 16 4 12 20 - 39 1206 - 1368 8
LENTOPALLO KAINUU M1 16 4 12 18 - 39 1121 - 1335 8