sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Huikea kolmas erä

YJK/JHT voitti Lahden Pelicansin numeroin 8-3(0-1,1-2,7-0) SM-karsintasrajan ristiinkarsinnan jumbofinaalissa Kalajoella. Molemmat joukkueet olivat jo menettäneet mahdollisuudet nousta SM-sarjaan ja nyt oli kysymys ristiinkarsinnan kolmannesta sijasta. Lahden Pelicans aloitti vahvasti ja johti ottelua jo 0-3 toisessa erässä. Kotijoukkueen kavennusmaalin teki toisen erän lopussa Väinö Nivala ja syöttöpisteet merkittiin Konsta Härköselle ja Jonne Tammelalle.

Kolmanteen erään luisteli ikäänkuin uudestisyntynyt YJK/JHT:n joukkue. Pelicans oli altavastaajan roolissa. Heti erän alussa Riku Korhonen kavensi tilanteeksi 2-3. Ajassa 46.54 Jonne Tammela tasoitti pelin Konsta Härkösen syötöstä. Pelicansin valmentaja kävi kuumana ja otti aikalisän joukkueelleen. Ajassa 52.31 kotijoukkue siirtyi 4-3 johtoon Riku Korhosen maalilla, johon syöttäjiksi merkittiin Jesse Manninen ja Jussi Letola. Pelicansin peli oli sekaisin ja Pelicansin pelaaja Niclas Malinen otti jäähyn huitomisesta.

YJK/JHT:n valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän ja rauhoitti peliä ja loi voitontahtoa pelaajiin. Kun lisäksi Pelicansin pelaaja Mikael Huhtala otti jäähyn kampituksesta, pääsi kotijoukkue pelaamaan viidella kolmea vastaan. Tuloksena oli Jonne Tammelan ylivoimamaali, johon syötön antoi Konsta Härkönen. Tämä maali katkaisi Pelicansin selkärangan. Pelicansin Matti Okker otti jäähyn kiinnipitämisestä ajassa 57.56. Kotijoukkue rankaisi jälleen ylivoimalla ja nyt olivat numerot 6-3. Maalintekijäksi merkittiin Jonne Tammela ja syöttäjiksi merkittiin Kasperi Tähtelä ja Konsta Härkönen. Vajaan minuutin kuluttua taululla olivat numerot 7-3 ja maaliverkkoja heilutti nyt Konsta Härkönen Jonne Tammelan syötöstä. Erän lopussa reilussa minuutissa kotijoukkue teki kolme maalia. Viimeisin kirjattiin Jere Mannisen nimiin ja syöttäjäksi merkittiin Konsta Nikula.

Pelin jälkeen Lahden Pelicansin valmentaja oli sanaton. Häneltä ei saanut kommentin komenttia ottelun jälkeen.

00:00 MV KANGASKORTE Jose YJK/JHT aloittaa
00:00 MV FORSBERG Rasmus Pelicans aloittaa
03:36 2min HÄRKÖNEN Konsta YJK/JHT Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon
06:57 2min OKKER Matti PelicansKampitus
08:26 2min RANTALA Jerry YJK/JHT Kyynärpäätaklaus
16:50 0 - 1 REPO Sebastian (HUOVINEN Niki) Pelicans
19:33 2min RANTALA Jerry YJK/JHT Poikittainen maila

20:55 0 - 2 YV HUHTALA Mikael Pelicans