lauantai 22. lokakuuta 2011

JHT:lle tappio Haukiputaalla

Robert Thomas hankki itselleen ottelurangaistuksen väkivaltaisuudesta.

JHT Kalajoki kärsi Suomisarjan jääkiekko-ottelussa 3-1 (3-1,0-0, 0-0) tappio Haukiputaan Ahmoille perjantaina Haukiputaalla. JHT aloitti vahvasti, sillä jo 25 sekunnan jälkeen taululla olivat lukemat 0-1, kun Tapani Nikkilä venytti maaliverkkoja Kai Yli-Untisen ja Perttu Niskakankaan esityöstä. JHT:n Niko Kivinen sai 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Ahmat eivät jättäneet käyttämättä tilaisuuttaan hyväkseen vaan tasoittivat ylivoimalla. Ahmat pääsi näin pelin mukaan ja onnistuivat uudelleem maalinteossa Pekka Muikkulan tehdessä Ahmojen johtomaalin. Ahmat siirtyivät 3-1 johtoon Antti Maaningan maalilla. Ensimmäisen erän torjunnat olivat Ahmojen Teppo Liikanen 10 torjuntaa ja JHT:n Rasmus Rinne 18 torjuntaa.

Toinen erä oli JHT:n taistelua, sillä JHT kesti hankkimansa jäähyt niin, etteivät Ahmat edes viidellä kolmea vastaan pystyneet lisäämään johtoaan. JHT kärsi erässä kolme pientä rangaistusta ja vaikeutti tehokasta Ahmojen takaa-ajoa. Kolmas erä oli kovaa JHT:n yritystä ja seurauksena oli Robert Thomasille 2+25 minuuttia väkivaltaisuudesta ja samalla ottelurangaistus. Myös Ahmojen Jaakko Piirainen sai väkivaltaisuudesta 5+20 minuuttia ja pelirangaistuksen. Käytännössä JHT;n peli kaatui jäähyihin. Valmentaja Santtu Viitaluoma otti maalivahti Rasmus Rinteen pois kentällä ja JHT painoi kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta. Valmentaja Viitaluoma otti aikalisänkin, mutta sekään ei auttanut herättämään JHT:n joukkuetta. Näin oli JHT:n tämän kauden toinen tappio tosiasia. Ahmojen maalivahti Teppo Liikanen torjui 33 kertaa torjuntaprosentin ollessa 97,06. JHT :n Rasmus Rinne torjui 43 kertaa torjuntaprosentin ollessa 93.48. Lauantaina pelataan Kalajoella, jossa JHT:llä on mahdollisuus maksaa kalavelat Ahmoille.