lauantai 22. lokakuuta 2011

JHT voitti Ahmat kotonaan

Henri Mustonen maalinteossa

(Kuva Hannu Tilus)

JHT kuittasi eilisen tappionsa Ahmoille voittamalla Ahmat kotonaan numeroin 4-3 (2-1,2-1,0-1). Vieraat aloittivat maalinteon kesken kotijoukkueen painostuksen, kun Olli-Matti Järvelä pääsi karkaamaan alivoimalla ja niittasi kiekon verkon perille. Kotijoukkueen Henri Mustonen kuittasi alivoimalla tasoituksen Sami Markkasen syötöstä. Erän lopussa Tomi Gronoff lähetti millimetrin tarkan syötön Henri Mustosen mailanlapaan ja Mustonen ei erehtynyt, vaan pisti kiekon reppuun. Näin JHT johti ensimmäisen erän jälkeen 2-1.

Toisen erän alussa JHT:n tämän kauden komeetta ja joukkueen maalipörssin kärkinimi Tapani Nikkilä karvasi vahvasti alivoimalla ja riisti vastustajalta kiekon ja pisti laatan lopulta maalin yläkulmaan. Näin kotijoukkue siityi 3-1 johtoon. Vahvasti pelannut Tomi Gronoff kaunisteli kotijoukkueen maalitiliä Sami Markkasen ja Henri Mustosen esityöstä. Maali oli ylivoimamaali. Ottelu näytti ratkeavan kotijoukkueen voitoksi, mutta Ahmat eivät hellittäneet vaan kavensivat toisen erän lopuksi tilanteeksi 4-2 Sami Nurmenniemen maalilla.

Kolmannessa erässä näytti siltä, että tuomareilla oli jäänyt pilli suuhuun, koska jäähyjä tuli tuhkatiheään. Ahmat pääsivät pelaamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ahmojen valmentaja otti aikalisän ajassa 57.35 ja se näytti tuottavan tulosta. Kuudella neljää vastaan Ahmat kavensivat Juha Falinin maalilla tilanteeksi 4-3, mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi.Molemmat maalivahdit olivat hyvässä vedossa. Ahmojen maalivahti Teppo Liikanen torjui 41 kertaa torjuntaprosentin olessa 91,1 ja JHT Rasmus Rinne torjui 42 kertaa torjuntaprosentin ollessa 93,33.