sunnuntai 15. syyskuuta 2013

JHT aloitti sarjakautensa kotivoitolla

Robert Pukalovic

JHT Kalajoki aloitti sarjakautensa paikallisvastustajaa R-Kiekkoa vastaan ja voitti ottelun numeroin 3-2 ( 0-1,3-1,0-0). JHT:n joukkueessa pelaavat tällä kaudella seuraavat pelaajat: maalivahdit Mika Kokko ja Jari Mäyrä, puolustajat Iiro Ojala, Teemu Seilonen, Iikka Törnvall, Samuli Hietala, Joonas Heikkilä, Juha Lehtomäki ja Timo Seikkula, hyökkääjät Peteris Pujats, Tino Siipola, Joona Rönkkö, Henri Mustonen, Lauri Laakko, Henri Limnell, Toni Stylman, Kai Yliuntinen, Jarno Palola, Sami Markkanen, Tomi Gronoff, Janne Maliniemi, Kallemarkus Manninen ja Matti Kivisilta. Päävalmentajana on Robert Pukalovic, valmentaja/ joukkueenjohtaja Ari Ohtamaa.

R-Kiekko aloitti ottelun pirteämmin ja voitti lähes poikkeuksetta kaikki kaksinkamppailut. JHT pelasi ikäänkuin käsijarru päällä. Hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita. Niinpä R-Kiekkon siirtyi ensimmäisessä erässä ansaitusti 0-1 johtoon Konsta Puution maalilla. JHT:tä piti pystyssä maalivahti Mika Kokko.

Toiseen erään luisteli erätauolla henkisesti latautunut JHT. Peli olikin kotijoukkueen painostusta, mutta kesken painostuksen R-Kiekon Mikko Kaikkonen vippasi lerpun koti maalia ja maalivahti Mika Kokko ei nähnyt lerppua, koska miehiä oli näköesteenä. Lerppu meni vasempaan ylämummoon ja R-Kiekko siirtyi 0-2 johtoon.
Tämä herätti lopullisesti JHT:n ja nuori 18-vuotias Tino Siipola kavensi numeroiksi 1-2. Tästä alkoi JHT:n pelin hallinta. Kuusi minuuttia JHT:n ensimmäisen maalin jälkeen Peteris Pujats tasoitti pelin. Tämä latvialaispelaaja osoitti heti ensimmäisessä pelissään, ettei ole turha hankinta. Pian tämän jälkeen syntyi kotijoukkueen kolmas maali, kun joukkueen ykköskenttä pyöritti peliä R-Kiekon päädyssä toista minuuttia. Puolustaja Timo Seikkula nousi takatolpalle ja siirsi kiekon tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen JHT ei antanut R-Kiekolle mitään mahdollisuuksia yllättää ja tärkeät kolme pistettä jäivät näin JHT:n plakkariin. JHT:n joukkueessa puuttuivat pelikiellossa ollut Jarno Palolla sekä sairastuvalla oleva Lauri Laakko. Joukkueen kakkoskentän hyökkäyskolmikko Henri Mustonen, Sami Markkanen ja Peteris Pujats ei vielä saanut kaikkia tehoja irti. Viime kauden tehokaksikonhan muodostivat Henri Mustonen ja Sami Markkkanen, mutta nyt duon tehot olivat pimennossa.