sunnuntai 29. syyskuuta 2013

JHT jatkoi voittoputkeaan

Tomi Gronoff

Raahe-Kiekko – JHT 4-6 (1-2, 2-2, 1-2)
Raahe-Kiekko ei pysytynyt lauantaina katkaisemaan tappioputkeaan, mutta kaukalossa peli näytti paremmalta kuin kahdessa edellisessä ottelussa. JHT alotti maalinteon heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla, kun joukkueen tehoketju Pujats-Markkanen-Mustonen oli asialla. Sami Markkanen laukoi maalin ja syöttöpisteet ketjukavereille. JHT:n toisen maalin teki viime kauden R-Kiekossa kiekkolut Matti Kivisilta Tomi Sytlmanin syötöstä. Heikon alun jälkeen Raahe-Kiekko sai lahjana kavennusmaalin. JHT-pakki avasi suoraan karvaamassa olleen Joni Suomisen suojiin, joista kiekko kimposi omaan maaliin.

Toisen erän alussa Raahe-Kiekolla oli ensin paikka tasoitukseen, mutta verkko heiluikin hetkeä myöhemmin omassa päässä. Tomi Gronoff jatkoi Juha Lehtomäen syötön verkon perille. Tilanne oli 1-3. Pari minuuttia myöhemmin Joni Suominen tarjoili Mikko Lotvoselle paikan uuteen kavennukseen. Juhlat eivät kauan kestäneet, kun JHT iski seuraavasta vaihdosta eron taas kahteen maaliin. Jälleen asialla oli tehoketju Pujats-Markkanen-Mustonen. Nyt oli maalinteko vuorossa Mustonen ja syöttöpisteet ketjukavereille. Lotvosen osuttua uudestaan lähdettiin toiselle erätauolle 3-4 lukemista.

Kolmannen erän alkua vei Raahe-Kiekko. Ansaittu tasoitusmaali syntyi Olli Suoraniemen kierrettyä ylivoimalla maalin eteen ja hyökkääjä laittoi kiekon längistä sisään. Raahe-Kiekon hyvä paine jatkui vielä maalin jälkeen, mutta erän loppua alkoi viemään JHT. Vieraiden aikalisä tuotti tulosta. Ensin Matti Kivisilta esitti jalkapallotaitojaan tekemällä voittomaalin ilman mailaa, syttöpiste Tomi Gronoffille.
Pari minuuttia myöhemmin Kivisilta sinetöi loppunumerot ja kypärätemppunsa. Jälleen syöttöpiste Tomi Gronoffille ja toiseksi syttäjäksi merkittiin Teemu Seilonen. Raahe-Kiekko haki vielä lopussa maaleja ilman maalivahtia, mutta tulos jäi syntymättä.

Raahe-Kiekon uudet vahvistukset Olli Suoraniemi ja Jani-Petteri Helenius toivat kaivattua voimaa hyökkäyspäähän. Yhdessä Antti Pehkosen kanssa kolmikko loi useamman hyvän hyökkäyksen. Toisessa ketjussa tilannetta loivat Hannu Härönoja, Joni Suominen ja Aki Sarkkila. Kolmosessa pelasivat alun kokeilujen jälkeen Matti Kaarlela, Ville Kuorilehto ja Mikko Lotvonen. Kolmosen nimiin syntyi kaksi maalia, mutta omassakin päässä kiekkoa kaivettiin turhan usein omasta maalista.
Puolustuksen osalta Raahe-Kiekko kaipaa edelleen paria vahvistusta. Aivan alkukauden kaltaisia pyörityksiä ei enää omassa päässä nähty, mutta virheet tarjosivat paikan vieraille voittoon.
-  Tyytyväinen voi olla, että kolme pistettä lähtee kotiin. Paljon virheitä ja lahjoja puolustuksessa, kommentoi JHT:n valmentaja Robert Pukalovic.