sunnuntai 15. syyskuuta 2013

JHT taisteli urheasti

Robert Pukalovic

RoKi voitti JHT:n kotonaan numeroin 4-3( 0-0, 1-2, 3-1). Ensimmäisessä erässä kotijoukkue RoKi hallitsi peliä. JHT miehitti jäähypenkkiä tasaiseen tahtiin. RoKi ei onnistunut ylivoimallakaan. Maalivahti Mika Kokko torjui erinomaisesti ja piti maalinsa puhtaana. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä Kokko 16 kertaa ja RoKin Voutilainen 5 kertaa.

Toisessa erässä RoKin vauhti hieman jähmettyi ja se mahdollisti JHTn pääsemisen peliin mukaan, otteet ja tilanteet jäällä tasoittuivat. JHT puolusti koko viisikolla maalin edessä ja heitti roikkukiekkoa keskialueelle. Tilaa jäälle saatiin Springareen ja Kivisillan ottaessa 2 minuuttiset maalintauspaineista. Fomin käytti tilanteen ja lisätilan jäällä hyväkseen vieden isännät 1-0 johtoon. Maalin ei merkitty syöttäjää.
RoKin Laakko sai 2 minuuttia estämisestä ja JHT hyödynsi puolestaan oman ylivoimansa. Kiekko Voutilaisen kainalon alta aloituspisteen kaarelta maaliin Gronoffin toimesta, syöttöpisteet Mustoselle ja Markkaselle. Kesken isäntien painostuksen erän viimeisellä minuutilla harmittava keskialueen kiekon menetys ja RoKi pakin kaatuminen avasi tilaisuuden Yliuntiselle. Kiekko ylös maalin edestä ja tilanteeksi 1-2, syöttöpisteet Lehtomäelle ja Palolalle.
Kolmanteen erään varsinkin Fomin yksilösuorituksillaan toi lisää vauhtia jäälle. Ketju järjesti itselleen maalipaikkaa toisensa perään sekä JHTlle 2 minuutin rangaistuksen. Ylivoima hyödynnettiin Inkeröisen tarjoillessa kiekon Joki-Erkkilälle viivaan, kova laukaus ja mehupullo Kokon takana ilmaan, 2-2. Pitkään eivät isännät malttaneet juhlia tasoitusta, Väänänen ja Wedman löysivät JHTn maalin edessä pakkien takana yksin olleen Fominin joka kiersi Kokon ja nosti kiekon maalivahdin yli, 3-2.
JHT ei tästä johto-osumasta häkeltynyt vaan järjesti itsensä uudelleen tasoihin. Keskialueella nopea suunnan muutos ja Pujatsilta kiekko takakulmalle Mustoselle jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjiin, 3-3. Syöttöpiste tästä myös Markkaselle. Erän lopulla ensin Wedman tarjosi ratkaisijan viittaa Erkkilälle. Maalin eteen tullut kova syöttö lipui Erkkilän ohjauksesta vain hivenen ohi maalin. Isäntien parhaana pelaajana palkittu puolustaja Teemu Penttinen otti viivalla sankarin viitan harteilleen. Kokko ei ehtinyt pudota patjoineen edes jäähän Penttisen matalan laukauksen ollessa jo verkoissa. Syöttöpiste Pietilälle sekä Kauvosaarelle. Viimeiset puolitoista minuuttia JHT painoi peliä väkisin RoKi päätyyn. Painostus koki kolahduksen JHTn saadessa 2 minuutin joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä.
JHT otti tästä huolimatta Kokon pois maalista, viidennen kenttäpelaajan jäälle yrittäen tasoitusta. Ajassa 59:59 tuomittiin vielä kaksi 10 minuutin käytösrangaistusta JHTlle.
Parhaina pelaajina palkittiin: JHT #8 Pujats Peters, RoKi #52 Penttinen Teemu