sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Historiallinen voitto

LiigaSärkät Kalajoki otti historiallisen ensimmäisen voittonsa lentopalloilun SM-liigassa voittamalla Rantaperkiön Iskun suoraan kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-20, 25-15, 25-23). Tämä historiallisen ottelun päätuomarina toimi Pauli Puskala ja verkolla Heikki Uusi-Pohjola, rajoilla Arto Kellokoski ja Ville Hassinen. Otteluisäntä oli S-Market Kalajoki.

apuvlamentaja Janne Peltokangas

Ensimmäinen erä oli tasainen ja peli eteni piste pisteeltä tilanteeseen 8-8. Rantaperkiön Isku siirtyi 10-8 johtoon, mutta LiigaSärkät tasoitti ja meni 10-12 johtoon jolloin Rantaperkiön Isku käytti ensimmäisen aikalisänsä. LiigaSärkät alkoi ottamaan henkistä yliotetta ja siirtyi 17-13 johtoon, mutta Isku kavensi tilanteeksi 16-18 ja LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä. Sen jälkeen ote säilyi LiigaSärkille ja se siirtyi johtoon numeroin 20-16, 24-19. Erä päättyi kotijoukkueelle 25-20.

Toista erää kotijoukkue hallitsi selvin numeroin. Rantaperkiön Isku otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3-6. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6-5. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-9. Rantaperkiön Isku käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 12-19. LiigaSärkät eteni vastustamattomasti erävoittoon numeroin 25-15.

Kolmas erä alkoi murhaavasti LiigaSärkkien taholta, sillä Rantaperkiön Isku joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 2-8. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 8-5. LiigaSärkät siirtyi 15-10 johtoon ja edelleen 19-13 johtoon. Ranperkiön Isku kavensi numeroiksi 19-21 jolloin LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä. Rantaperkiö Isku kavensi numeroiksi 21-22, mutta sen jälkeen LiigaSärkät ei antanut Rantaperkiön Iskulle voiton mahdollisuutta vaan siirtyi 24-22 johtoon ja voitti kolmannen erän numeroin 25-23. Tämä oli historiallinen voitto LiigaSärkille ja ankara pettymys Rantaperkiön Iskun joukkueelle.

LiigaSärkkien peli on mennyt eteenpäin peli peliltä. Nyt voitettiin pitkä pallorallit, sillä vastustajan hyökkäykset pystyttiin pääsaääntöisesti vaimentaa ja osaksi suoraan torjumaan. Kenttäpuolustus on kehittynyt ja nyt pelattiin joukkueena. Joukkueen parhaan palkittiin Bruno Baltar, joka iski 15 tehopistettä. Toiseksi tehokkain oli Mikko Keskisipilä 12 pisteellä ja kolmanneksi tehokkain 11 pisteellä Danilo Carvalho. Vastaanotossa Mikko Keskisipilä oli itse varmuus. Myös Srdjan Nadadzin pelasi hyvän pelin. Parantamista LiigaSärkillä on syöttöjen varmuudessa sekä varmistuksissa, sillä nyt upposi kenttään pari palloa huolimattomuudesta, koska ei tiedetä kuka ottaa vastuun pallosta. Passari Maciej Kusaj sai paljon peliaikaa ja kiitti luottamuksesta hyvillä suorituksilla. Ville Kaksonen väläytti pari kertaa todella näyttävästi. Passari Jussi Mäkinen pelasi passari nyt vähemmän aikaan kuin Maceij Kusai, mutta hoiti hommansa moitteettomasti hänkin.

Rantaperkiön Isku ei onnistunut hyökkäyksissään, sillä LiigaSärkkien torjunta oli rautaa. Tehokkain pelaaja oli kuitenkin Samuli Kailasalo, mutt hänenkin tehot jäivät 9 pisteeseen. Pitkä Sauli Sinkkonen pystyi parhaiten Iskulaisista ohittamaan LiigaSärkkien torjunnan hankkmalla 7 pistettä Iskulle. Rantaperkiön Iskun oli tänään selkeästi heikompi joukkue. LiigaSärkkien kovuus oli yllätys Rantaperkiön Iskulle, koska Suomen Cupin ottelussa Kalajoella aikaisemmin Rantaperkiön Isku voitti selkeästi LiigaSärkät, mutta nyt tilanne oli toinen.

Ottelun parhaana palkittiin Bruno Baltar kotijoukkueesta ja vierasjoukkueesta Samuli Kaislansalo. Lähi-Tapiolan palkinnoilla palkittiin 1. Bruno Baltar, 2. Samuli Kaislansalo ja 3. Mikko Keskisipilä. Keskipohjanmaan palkintoon sai kiinnityksen Mikko Keskisipilä. LiigaSärkät ohitti sarjataulukossa Joensuun Riennon.

Kotiyleisö nautti kotijoukkueen otteista ja kannusti kotijoukkuetta voimakkaasti. Salissa oli tunnelmaa melkein vanhaan malliin. Varmaanki seuraavissa otteluissa on entistä enemmän yleisöä, koska nyt LiigaSärkät on menestyvä joukkue ja voi haastaa minkä tahansa SM-liiga joukkueen kotonaan.

5

Seuraava ottelu LiigaSärkillä on ETTAA vastaan Kalajoella ensi sunnuntaina 16.11. ja se onkin sitten tason mittari. ETTAn hakkuri on kalajokisille tuttu henkilö Ville Sorvoja, joka pelasi aikaisemmin Kalajoen Lentopallon joukkueessa.