sunnuntai 16. marraskuuta 2014

LiigaSärkät – Etta 1-3 ( 10-25 ,18-25 ,25-21, 19-25)

LiigaSärkät kohtasi kotonaan Oulun Ettan ja kärsi 1-3 (10-25, 18-25, 25-21, 19-25) tappion. Ottelun tuomitsivat Veli Salmela, Mohamed Asheesh ja rajoilla Jari Sipi ja Tomi Riutta. Joukkueiden aloituskuusikot: Etta: Joshua Walker, Anssi Hakala, Russel Lavaja, Jani Sippola, Ville Sorvoja ja Markku Huuskonen, LiigaSärkät Jussi Mäkinen, Danilo Carvalho, Mikko Keskisipilä, Bruno Baltar ja Ville Kaksonen.

Ensimmäisessä eräässä Etta hallitsi suvereenisti peliä. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 2-6 ja toisen aikalisän tilanteessa 6-15. Ettan hakkuri Ville Sorvoja oli täysin pitelemätön kotijoukkueen puolustukselle. Kotijoukkueen vaihtoruletti pyöri nopeasti eikä pelaajat saaneet aikaa keskittyä omiin suorituksiinsa. Näin kommentoivat entiset lentopallosuurudet katsomossa.

Toisessa erässä LiigaSärkä aloitti vahvasti ja torjuntai terästyi, kun Ville Sorvoja saatiin muutaman kerran kiinni. Etta käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-6. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7-6. Sen jälkeen peliä vei Etta Ville Sorvoja ja Joshua Wolkersin toimiessa ratkaisijoina ja joukkueen henkenä toimi Anssi Hakala. LiigaSärkät oli tappiolla 14-21 ja pelasi lopunerän tasapäisesti niin, että Etta ei päässyt repimään suurempaa johtoa vaan voitti erän numeroin 18-25. Tämä antoi odottaa kolmannesta erästä tasaista vääntöä.

Kolmannessa erässä LiigaSärkät pelasivat suurella tunteella ja ikäänkuin hurmoksessa. Ratkaisijan rooliin nousi kolmannessa erässä Srdjan Nadadzin. Että käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7-11 ja LiigaSärkät tilanteessa 16-12. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 19-13. LiigaSärkkien puolalaisvahvistus Maciej Kusaj kävi suurilla kierroksilla sai varoituksen. LiigaSärkkien pelaajista Mikko Keskisipilä, Srdjan Nanzin ja Danilo Carvalho olivat suuressa roolissa tässä erässä ja niin erä kääntyi LiigaSärkille numeroin 25-21.

Neljännessä erässä LiigaSärkkien pelaajien rauhattomuus tai kurittomuus jatkui, sillä LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-10 ja toisen aikalisän tilanteessa 11-18. Sen jälkeen Srdjan Nadadzin otti komennon käsiinsä ja LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 17-21. Ottelun hahmoiksi nousivat Ettan hakkuri Ville Sorvoja ja Ettan amerikkalaisvahvistus Joshua Wolker sekä itse varmuus Anssi Hakla. Huomattava oli myös nuoren Janne Marttilan tehokas peli. LiigaSäskkien peliä saattoi häiritä tiivis vaihtoruletti.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Srdjan Nadaczin ja Ettan parhaaksi Ville Sorvoja. Keskipohjanmaan ykkönen oli Srdjan Nadadzin. Ottelua oli seuraamassa ennätysyleisö, ilmoituksen mukaan 369, mutta oliko siinä kaikki. Runsas yleisömäärä oli hyvä asia ja osoittaa sen, että kalajokiset rakastavat lentopalloa. Voidaan sanoa, että koko ajan LiigaSärkät menee pelillisesti eteenpäin samoin kuin järjeselytkin. Vielä on kuitenkin parannettavaa.