VaLePa voitti LiigaSärkät numeroin 3-0 (25-22, 25-16, 25-12). Aloituskuusikot:
VaLePa Esko p, Kunnari yp, Krastins yp, Pollock, kt, Venski kt, Hoogendoorn h, Korhonen l
LiigaSärkät Kusaj p, Keski-Sipilä yp, Nurro yp, Danilo (Carvalho), Kaksonen, Bruno (Ribeiro)Niemi l
1. erä
LiigaSärkkien alun virheilyn jälkeen VaLePa siirtyy heti 7-3 johtoon ja vielä 11-7. Varmistelu ei kuitenkaan riitä vaan Särkät tasoittaa 12-12 ja siirtyy Nadazin syöttövuorolla 18-15 johtoon. Ugiksen aikalisän jälkeen VaLePa ryhdistäytyi ja siirtyi hetkessä 23-19 johtoon ja 25-22 erävoittoon.
Erän yllättäjät löytyivät kuitenkin Särkkien puolelta. Hakkuri Ribeiro tappoi 8 palloa 6:sta ja myös Nadazin onnistui hyvin kentälle päästyään. Vielä pitää mainita libero Niemen erinomainen puolustuspelaaminen. Vaikka kotijoukkueen tilastonumerot olivat hyvät oli pelaaminen tasapaksua. Erästä voidaan nostaa esiin libero Korhonen ja Kunnarin vastaanotto 86% ja hyökkäys 76% sekä kaksi torjuntaa. Hyvää VaLePan pelissä oli myös vastaanotto.
2.erä
9-6 tilanteessa Ramdoo vaihtoi Kaksosen tilalle keskimieheksi 46-vuotiaan, 189 senttisen Janne Peltokankaan. Matthew Pollock pelaa eri kerroksessa ja pyyhkäisi pari kertaa aivan omista korkeuksistaan torjunnan yli. Erä VaLePalle 25-16.
3. erä
Kolmas erä jatkuu VaLePan hallinnalla ja tekniselle aikalisälle mennään 14-6 johdossa. Peli rentoutuu ja aika-ajoin nähdään mielikuvituksellisia kombinaatioita. Erä VaLePalle numeroin 25-12.
VaLePan rutiini ja voittojen tuoma itseluottamus olivat liikaa LiigaSärkkien joukkueelle. VaLePan Pollock ja Venski muodostavat liigan pelätyimmän torjuntaparin ja kun hyökkäyskin kulkee on tämäkin osasto erinomainen. Hakkuri Hoogendoorn hyökkäsi näyttävimmin ja ansaitsi parhaan pelaajan palkinnon.
Shailen Ramdoo, LiigaSärkkien valmentaja
– Joukkueemme aloitti rohkeasti ja jaksoi noudattaa sovittua taktiikkaa melkein koko ensimmäisen erän. Valitettavasti juuri noiden erän ratkaisupallojen kohdalla ei koko joukkue enään siihen pystynyt. Joukkue on nyt vihdoinkin koossa ja vasta ”oppimismatkan” alkutaipaleella. On selvää ettei sarjan kärkijoukkueita voiteta jos vastaanotto ja hyökkäyspeli eivät pysy taktisesti kasassa. Teemme kuitenkin lujasti töitä ja peli paranee varmasti kevättä kohti.
Mikko Keski-Sipilä, yleispelaaja LiigaSärkät:
– Sitten sarjan alun, on joukkueessamme vaihtunut neljä peluria ja yhteisen sävelen löytyminen ottaa aikaa. Olimme hyvin pelissä mukana, mutta kotijoukkueen rutiini juuri 1.erän ratkaisuhetkillä oli meille liikaa. Seuraavat kaksi erää menivät meiltä omien virheiden takia pilalle ja tilastot kertovat ottelun lopun luonteen.
VaLePan hyokkäys 51%, LiigaSärkät 34%.
VaLePan vastaanotto 75%, LiigaSärkät 51%
VaLePa torjunnat 10, LiigaSärkät 2
LähiTapiola pisteet: Hoogendoorn 3, Kunnari 2, Pollock 1, paras pelaaja Hoogendoorn.
LiigaSärkät: Paras pelaaja Carvalho.
Seuraava peli LiigaSärkillä on Korson Vetoa vastaan. Odotan tasaista ja jänittävää peliä. LiigaSärkät on parantanut peliään jatkuvasti ja LiigaSärkkien voittokaan ei olisi yllätys, mutta se edellyttää pelin vuoristoradan tasaantumista.