lauantai 1. marraskuuta 2014

Hurrikaani – LiigaSärkät 3-0

Bruno Ribeiro iskee

Kuva Juuso Riponiemi

LiigaSärkkien tappioputki jatkui Loimaalla, kun Loimaan Hurrikaani katkasi oman kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla LiigaSärkät numeroin 3-0 (25-14, 25-22, 25-22). Katsojamäärä oli ottelussa 678. Edellisen ottelun Loimaan Hurrikaani oli hävinnyt Korson Vedolle numeroin 3-0 (25-23, 25-21, 25-19) ja sitä edellinen ottelu oli päättynyt Raision Loimun voittoon 3-2 (25-17, 25-13, 19-25, 16-25, 16-14) ja sitä edellisen ottelun Loimaan Hurrikaani oli hävinnyt Joensuun Riennolle numeroin 3-2. Hurrikaanilla oli kotipelissä näytön paikka, kun vieraaksi saapui SM-ligan peränpitäjä LiigaSärkät, jolla oli takanaa viiden tappion putki.

Hurrikaanit aloitti ottelun kuusikolla Tuomas Koppanen – Eemeli Kouki – Matti Oivanen – Kalle Määttä – Aivars Petrusevics – Kasimir Vuorinen. LiigaSärkkien aloituskokoonpano oli Ville Kaksonen – Bruno Ribeiro – Srdjan Nadazdin – Danilo Carvalho - Maciej Kusaj – Mikko Keski-Sipilä - Pasi Tiermas.

I erä (5-2, 10-5, 15-6, 20-9, 25-14)
Ottelun alku oli LiigaSärkkien kannalta todella murheellinen. LiigaSärkkien virheet alkoivat heti pelin alussa. Kaksi selkeää syöttövirhettä ja passari Maciej Kusajin käsittelyvirhe veivät Hurrikaanin 4-1-johtoon. Hurrikaanista 204 cm pitkä hakkuri Vladimir Cedic ja kuusi kautta Team Lakkapäässä pelannut 194 cm pitkä yleispelajja Eemeli Kouki pistivät palloa parkettiin ja muu joukkue piti huolen siitä, että vastustajan hyökkäyspeli tyrehtyi joko torjuntaan tai viimeistään liikkuvaan kenttäpuolustukseen, jota johti ensimmäisen liigapelinsä kotiyleisönsä edessä pelannut libero Kasimir Vuorinen. 187 cm pitkä 19-vuotias Kasimir Vuorinen pelasi edellisen Kuortaneen joukkueessa I-sarjassa. Jesse Mäntylän Korso-pelissä tullut alaraajavamma piti miehen katsomossa. LiigaSärkillä oli vaikeuksia saada palloa kuolemaan laidoista. Varsinkin Srdjan Nadadzinilla oli suuri vaikeuksia. Hän ei saanut kertaakaan kuolemaan palloa ensimmäisessä erässä.

II erä (1-5, 4-10, 10-15, 20-18, 25-22)
Helppo avauserä tuuditti Hurrikaanin odottamaan toisenkin erän tulevan kotiin kivuttomasti. LiigaSärkät vaihtoi passaria, ja Jussi Mäkinen otti ohjat käsiinsä. Kaksi hienoa torjuntaa, ässäsyöttö ja Vladimir Cedicin virheputki veivät vieraat nopeasti 4-11-johtoon. Kalle Määtän syöttövuorolla Vladimir Cedic korjasi virheitään ja painoi palloja pisteiksi. Ramdoo heitti hetkeksi kentälle kaksi passaria, joista puolalainen Kusaj jallitti Hurrikaania parilla toisen kosketuksen pisteellään. LiigaSärkä johti erää numeroin 8-14. Ruotsista LiigaSärkkiin tullut amerikkalainen yleispelaaja Srdjan Nadazdin oli suurissa vaikeuksissa Hurrikaani-torjunnan kanssa läpi koko ottelun. Vladimir Cedic-Tuomas Koppanen-kaksikko otti mieheltä luulot pois toisen erän puolivälissä, ja Hurrikaani hivuttautui rinnalle tilanteessa 18-18. Loppuerän hoiti latvialainen 191 cm pitkä 29-vuotias Aivars Petrusevics, ja kotiyleisö selvisi säikähdyksellä. Häntä säesti Eemeli Kouki oivallisesti. Kalle Määtän antaessa kaksikolle valtavasti passeja, takoivat miehet palloa LiigaSärkkien torjunnan yli.
III erä (2-5, 9-10, 14-15, 20-19, 25-22)
Pitkä erätauko tuottaa yleensä johdossa olevalle joukkueelle vaikeuksia. Niin kävi nytkin. Kolmas erä oli ottelun tasaisin. LiigaSärkät vei erää parin tekniselle aikalisälle 12-14 johtoasemassa, mutta Hurrikai tasoitti tilanteeksi 17-17, jolloin Hurrikaani pääsi erässä ensimmäisen kerran johtoon. Passari Kalle Määtän passit alkoivat tavoittaa Hurrikaanin laitapelaajat entistä tarkemmin. Eemeli Kouki ja Aivars Petrusevics löivät pallot helposti kenttään usein jopa yli Särkkä-torjunnan.Tilanteessa 19-19 Matti Oivanen oli elementissään syöttöruudussa ruhjoessaan pommeillaan kalajokisten vastaanottopelin palasiksi. Oivanen osoitti, että syöttö on kunnossa ja maajoukkuemies voi ratkaista ottelun vaikka yksin. Yksi ässäsyött ja muutamia painava hyppysyöttö ratkaisi kolmannen erän kotijoukkueelle.
Hurrikaani hyökkäsi hyvillä tehoilla (52%) ja oli selkeästi silläkin saralla vieraita (33%) parempi.
Vladimir Cedic teki 18/+10, Aivars Petrusevics 15/+8 ja Eemeli Kouki 14/+7. LiigaSärkistä hakkuri Bruno Ribeiro teki 11/+5. Sen sijaan esimerkiksi Srdjan Nadazdinin (4/-1) ilta oli melko synkkä: hyökkäykset 2/23.

LiigaSärkkien yhteispeli paranee koko ajan ja vie vielä jonkin aikaa ennenkuin se on kunnossa. Peli peliltä kuitenkin parannetaan. Vielä tulee liikaa virheitä, joista tulee lahjapisteitä vastustajalle.
Shailen Ramdoo (LiigaSärkät):
  • Virheitä ei saisi tehdä tärkeissä paikoissa. Silloin ei ole mahdollista voittaa peliä. Jussi Mäkinen oli meidän paras pelaajamme. Meillä muutamat muut pelaajat tekevät kentällä mitä haluavat, eivät sitä, mitä minä haluan.
Mikko Keski-Sipilä (LiigaSärkät):
  • Paljon on vielä tekemistä. Peli ei kanna loppuun saakka. Hurrikaani puolusti tänään tosi hyvin. Laitapelimme oli nuhaista.