lauantai 17. tammikuuta 2015

LiigaSärkät – Korson Veto 1-3

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo

LiigaSärkät kohtasi kotisalissaan Korson Vedon, jonka se oli voittanut vieraissa numeroin 2-3 (25-20, 25-13, 23-25, 23-25, 9-15). Nyt Korson Veto maksoi kalavelat takaisin voittamalla LiigaSärkät numeroin 1-3 (22-25, 25-21, 18-25, 19-25). Ottelun päätuomarina toimi Mohammed Asheesh, verkkotuomari Veli Salmela ja rajatuomareina Ville Hassinen ja Tomi Riutta. Ottteluisäntinä olivat ST 1 Kalajoki ja GoFit kuntosali, jonka ohjaaja ohjasi toisella erätauolla yleisöjumpan.

Aloituskokoonpanot olivat seuraavat: Korson Veto 2 Lassi Nurminen, 4 Antti Vallin, 9 Karl Kulaots, 11 Pasi Kuosmanen, 12 Toni Kankaanpää ja 14 Arto Hanni. LiigaSärkkien aloituskokoonpano oli 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keski-Sipilä, 4 Maceij Kusaj, 11 Srdjan Nadadzin, 12 Ville Kaksonen ja 13 Carlos Luna.

LiigaSärkät aloitti vahvasti ensimmäisen erän. Korson Veto käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 1-5 ja toisen tilanteessa 2-9. LiigaSärkät näytti vievän erän murskaluvuin. Toisin kuitenkin kävi. Teknilliselle aikalisälle menttiin LiigaSärkkien johdossa 14-11. Korson Veto tasoitti tilanteeksi 17-17 ja oli näin ottanut 7 pisteen etumatkan kiinni. LiigaSärkkien passipeli ei ollut parasta mahdollista ja siksi Korson Vedon torjujat torjuivat helposti LiigaSärkkien hyökkäykset. Tilanteessat 20-20 Korson Veto siirtyi 20-23 johtoon. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 21-24. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 22-24,mutta Korson Veto vei erän lopulta numeroin 22-25.
LiigaSärkkien pelaajille tuli liian paljon ajatuskatkoksia eli pelaajat eivät pelanneet joukkueena vaan yksilöinä.

Toista erää LiigaSärkät johtivat numeroin 4-1 jolloin Korson Veto käytti ensimmäisen aikalisänsä. Toisen aikalisänsä Korson Veto käytti tilanteessa 11-16. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 19-16 ja toisen aikalisänsä tilantteessa 22-19. Tämä erä meni kotijoukkueelle numeroin 25-21 ja näytti siltä, että ottelu kääntyy kotijoukkueelle.

Kolmannen erän kotijoukkue aloitti vahvasti. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10-6. Toisen aikalisänsä LiigaSärkät käytti tilanteessa 14-17. Korson Veto oli kääntämässä ottelua edukseen Toni Kankaanpään ja 206cm pitkän Antti Vallin johdolla. Näitä miehiä LiigaSärkkien puolustus ei saanut pysäytettyä. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 15-20, mutta passipelin luettavuus pysäytti LiigaSärkkien hyökkäykset Korson Vedon torjuntaa. Näin erä päättyi 237 päisen yleisön pettymykseksi Korson vedon voittoon numeroin 18-25. Nyt salissa oli todella suuren urheilujuhlan tuntua yleisön kannustaessa kotijoukkuetta, mutta kotijoukkue sortui virheisiinsä.

Neljäs erä oli sitten Korson Vedon hallintaa. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6-8. Korson Veto käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14-16 ja LiigaSärkät toisen aikalisänsä tilanteessa 14-18. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 18-21, mutta sitä lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt, vaan Korson Veto vei erän ja ottelun nimiinsä numeroin 19-25 ja eränumerot 1-3. Tämä oli tietenkin pettymys kotiyleisölle, joka odotti tästä ottelusta voittoa. Korson Veto voitti ottelun eikä sen tarvinnyt käyttää lainkaan kentällä keihäänheiton Suomen mestari Miro Määttästä.

Nyt on LiigaSärkkien valmentajan Shailen Ramdoon löydettävä joukkueelle pelijuoni tai muutoin putoamiskarsinta kutsuu.