sunnuntai 25. tammikuuta 2015

LiigaSärkät – VaLePa 0-3

LiigaSärkät kohtasi tänään 25.01.2015 sarjaan johtavan VaLePan Kalajoella Merenojan salissa ja kärsi puhtaan 0-3 (16-25, 15-25, 18-25) tappion. Otteluisäntä oli Ylivieskan Valtra. Yleisöä ottelussa oli vain 171 katsojtaa. Ottelun pätuomarina oli Veli Salmela ja verkkotuomarina Tapani Heikkilä, rajatuomareina Jari Sipi ja Tomi Riutta.

Joukkueet aloittivat seuraavilla kuusikoilla VaLePa: Antti Esko, Elvins Krastins, Matthew Pollack, Joerd Hoogendoorn, Eduard Venski ja Olli Kunnari. Särkät Volley: Danilo Carvalho, Mikko Keski-Sipilä, Maciej Kusaj, Srdjan Nadadzin, Ville Kaksonen ja Carlos Luna. Kumallakin joukkueella oli pöytäkirjassa vain yhdeksän pelaajaa vaikka säännöt edyllyttävät 10 pelaajaa.

Ensimmäinen erä lähti heti vieraiden johdossa ja LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4-8. Tekniselle aikalisälle mentiin VaLePan johtaessa numeroin 14-7. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 9-18. VaLePa vei ensimmäisen erän numeroin 25-16. LiigaSärkät ei saanut koko erän aikana peliään kunnolla käyntiin, sillä VaLePan suoritusvarmuus oli todella paljon parempaan kuin kotijoukkueen.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto. Tekniselle aikalisälle mentiin VaLePan johtaessa 14-7. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7-15 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 8-18. LiigaSärkät oli kuutamolla, kun vastustaja valtavalla suoritusvarmuudella runnoi palloja kenttään. Erä päättyi VaLePalle numeroin 15-5.

Kolmannen erän alku oli uskomattoman hyvää peliä kotijoukkueelta. VaLePa käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4-10. LiigaSärkät siis johti ottelua kuudella pisteellä. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13-8 ja teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johdossa 14-10. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 15-12. VaLePa tasoitti erän tilanteessa 16-16. Sen jälkeen VaLePan suoritusvarmuus oli häikäisevää, puolustus toimi ja nostettiin mahdottomiltakin tuntuvat pallot. VaLePa eteni erä ja otteluvoittoon numeroin 25-18.

VaLePa palkittiin Antti Esko ja LiigaSärkistä Ville Kaksonen. Lähivakuutuksen pisteet menivät Esko 3 pistettä, Vesnki 2 pistettä, Kaksonen 1 piste. Keskipohjanmaan ykkönen oli Ville Kaksonen.

VaLePan tehokkain oli 198 cm pitkä vasenkätinen hollantilaishakkuri Sjoerd Hoogendoorn 15 pisteellä. Olli Kunnarin saldo oli 11 pistettä ja Eduard Venskin 9 pistettä sekä Elviss Karastins 9 pistettä. LiigaSärkkien tehokkain oli Ville Kaksonen 10 pisteellä. Mikko Keski-Sipilän saldo oli 8 pistettä, Srdjan Nandzin 6 pistettä ja Carlos Luna 6 pistettä mutta samalla saldo 6/7 eli virheitä tuli runsaasti. Joukkueiden suoritusvarmuudessa oli huikea ero. Ensi sunnuntaina Kalajoelle saapuu Kokkolan Tiikerit. Silloin toivottavasti on sali täynnä yleisöä.