maanantai 13. joulukuuta 2010

HU-Kalajoelle kotitappio

Brassihakkuri Guilherme Cavalinin isku on uponnut betonimiesten kenttään, mutta

voittajajoukkueen Madis Järveots naureskelee ottelun päätyttyä tyytyväisenä.

Kyyjärven Kyky voitti HU-Kalajoen Himangan kaarihallissa ykkössarjan lentopallo-ottelussa nuemroin1-3 (23-25)(25-18)(20-25)(24-26). Ensimmäistä erää kotijoukkue johti 20-13 ja näytti siltä, että erä ja koko ottelu menee läpihuutojuttuna, mutta toisin kävi. Kyyjärven Kyvyn 26-vuotias 193 cm pitkä Viron Vorusta kotoisin oleva hakkuri Madis Järveots syötti HU-Kalajoen nurin. HU-Kalajoen joukkue ei saanut nostettua syöttäjä. Erä tiukan taistelun jälkeen Kyvylle 23-25.
Toinen erä oli kotijoukkueen heiniä. Passari Arto Rautio ruokki brassihakkuri Guilherme Cavalinia ja yleispelaaj Breda Modenaa, jotka olivat pääroolissa yhdessä keskitorjujien Antti Ylitalo ja Jari Tuura kanssa.
Kolmas erä meni selkeästi Kyyjärven Kyvylle. HU-Kalajoen passipeli oli liian yksipuolista ja ennen kaikkea liigatason keskitorjuja Antti Ylitalo ei saanut riittävästi passeja. Jos hän sai passeja, niin passit olivat niin toivottomia, ettei niistä paraskaan pelimies pysty ratkaistuja tekemään. Aloitussyötöissä Kyyjärven Kyky oli valovuosia edellä HU-Kalajoen joukkuetta.
Neljännessä erässä Kyyjärven Kyvyn ulkomaalaisvahvistukset Madis Järveots, Argo Arak ja Oleg Cebialis ratkaisivat pelin betonimiehille. Joukkueen passareista Henrik Huumarkangas sai enemmän peliaikaa kuin Tomi Niemi. Keskitorjuja Janne Peltokangas onnistui keskitorjujana hyvin.
HU-Kalajoen joukkue kaatui kevyisiin ja epävarmoihin aloitussyöttöihin ja liian yksipuoliseen hyökkäyspeliin. Miksi liigatason pelimies Antti Ylitalo ei koko pelin aikana saanut edes kymmentä passia? Passari Arto Rautio pelasi muutoin erittäin hyvin ikäisekseen. Toinen passari Ville Lehtinen suoriutui myös tyydyttävästi vähäisestä pelikokemuksestaan huolimatta.
Kyyjärven Kyvyn valmentaja Hannu Kalliojärvi oli voittoon erittäin tyytyväinen ja uskoi, että ensimmäisen erän voitto lisäsi joukkueen itseluottamusta ja varmisti näin koko ottelun voiton.