lauantai 4. joulukuuta 2010

JHT voitti paikallispelin

JHT voitti Kokkolan Hermeksen jännittävässä ja yleisöön menevässä pelissä numeroin 5-2 (0-0,1-2,4-0). Ensimmäinen erä oli tasainen ja Hermes karvasi rohkeasti. Toinen erä oli JHT:lle katastrofaalinen. Ensin Jani Uski siirsi Hermeksen ylivoimalla johtoon ja sen jälkeen Hermeksen tehokyökkääjä Topi Anttila pääsi alivoimalla yksin läpi ja hassuti Joni Puurulan. Näin oli tilanne kotijoukkueen kannalta synkkä 0-2. Ylivoimalla kotijoukkue kavensi Sami Markkasen maalilla. Heti kolmannen erän alussa Henri Mustonen tasoitti tilanteeksi 2-2. Peli oli tarkkaa ja virheitä ei kärsinyt tehdä. Hermeksin tehohyökkääjä Gatis Gricinskis on herkkä ottamaan jäähyjä ja niin kävi nytkin, mutta kotijoukkue ei saanut maalia aikaan. Erän puolivälissä Hermeksen maalivahti Patrik Friis lähti maalinsa taakse seikkailemaan ja JHT:n Henri Mustonen ei pystynyt väistämään maalivahti. Yhteentörmäyksen seurauksena Patrik Friis loukkaantui ja Henri Mustonen sai 5+20 minuutin rangaistuksen. JHT voittomaalin nosti tyylikkäästi maalin kattoon Kai Yli-Untinen Evgeni Fofanovin erinomaisesta esityöstä. Sen jälkeen Hermes hyökkäsi ja yritti vimmatusti tasoitusta, mutta se kostautui, sillä Tomi Heinonen laittoi Evgeni Fofanovin syötöstä kiekon verkon perille. Viidennen maalin Lauri Heinonen vippasi tyhjiin. Näin päättyi erittäin jännittävä ottelu kotijoukkueen selvään voittoon. Loppunumerot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ottelusta. Ottelu oli äärimmäisen tasainen paikalliskamppailu.

00:00 MV PUURULA Joni JHT aloittaa
00:00 MV FRIIS Patrik Hermes aloittaa
04:57 2min GRONOFF Tomi JHT Koukkaaminen
09:44 2min AALTO Jouni Hermes Kiinnipitäminen vastustajan mailasta

20:59 2min GRICINSKIS Gatis Hermes Kiinnipitäminen
28:32 2min MUSTONEN Henri JHT Poikittainen maila
29:20 0 - 1 YV USKI Jani (GRICINSKIS Gatis, MÄKINEN Toni) Hermes
29:44 2min USKI Jani Hermes Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon