lauantai 7. tammikuuta 2012

JHT:lle kotitappio

Ruuhkaa Ketterän maalilla

JHT kohtasi Suomisarjan jääkiekko-ottelussa kotonaan Imatran Ketterän ja hävisi tiukan kamppailun numeroin 2-3 (0-0, 1-3,1-0) 640 katsojan todistaessa tapahtumaa. Näin Ketterä rikkoi JHT:n kotitaian. Heti ensimmäisestä erästä lähtien vieraat luistelivat kevyemmällä jalalla ja hallitsivat hienokseltaan peliä koko erän ajan. Maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty, mutta JHT:n maalivahti Rasmus Rinne piti JHT:n pelissä mukana torjumalla 17 laukausta. JHT:ltä oli tästä ottelusta poissa pelintekijä Tomi Gronoff ja ikiliikkuja Niko Kivinen. JHT:ssä pelasi ykköskentässä Henri Mustosen ja Sami Markkasen ketjukaverina aikaisemmin Mestisjoukkue K-Laserissa pelannut Janne Niva. Niva on Kolarissa syntynyt Kärppien kasvatti, joka pelasi kaksi viimeistä kautta K-Laserissa. Niva teki alkukauden aikana K-Laserin riveissä 27 ottelussa 10 (6+4) tehopistettä. JHT:n puolustuksessa pelasi KalPan A-junioreissa pelannut kalajokinen Samuli Hietala erittäin hyvän pelin. Kärpien A-junioreista olivat JHT:n paidassa nyt Juuso Simola ja Sami Pokka.

Toisen erän alussa nuori Lauri Laakko avasi kotijoukkueen maalitilin Henri Holmströmin ja Perttu Niskakankaan esityöstä. Toisessa erässä JHT pääsi peliin paremmin mukaan, mutta Ketterä oli aina vaarallinen vastaiskuissaan. Erän puolivälissä Ketterä tasoitti pelin. JHT pelasi hyvin alivoimansa, mutta heti alivoiman päätyttyä JHT teki puolustusvirheen ja Ketterän Matti Tikka vei vieraat 1-2 johtoon. Puolen minuutin kuluttua tästä maalista JHT:n verkot soivat jälleen. Nyt asialla oli Ketterän Jesse Ryhänen. Ketterän miehet käyttivät tehokkaasti maalipaikkansa. JHT:n valmentaja Samuli Viitaluoma otti aikalisän. JHT:n peli oli jotenkin tahmeaa. Luistin ei liikkunut odotetulla tavalla ja ylivoimakin tökki pahasti.

Kolmannessa erässä kotijoukkue painoi vimmatusti päälle, mutta jäähyt sotkivat takaa-ajoa. Ketterän Ville Oittinen sai ajassa 57.25 koukkaamisesta jäähyn. JHT valmentaja Viitaluoma otti maalivahti Rasmus Rinteen vaihtoaitioon ja JHT pelasi kuudella viittä vastaan. Riskinotto onnistui, sillä Lauri Heinosen ampuma kiekko upposi Ketterän maaliin. Syöttöpisteet merkittiin Sami Markkaselle ja Kai Yli-Untiselle. Ketterä oli tänään parempi. Luistin kulki paremmin ja Ketterä hyödynsi maalinpaikkansa lähes sataprosenttisesti.Loppuvihellyksen jälkeen Ketterän numéro 13 tuli juhlimaan joukkueen voittoa JHT:n Henri Mustosen eteen niin ärsyttävästi että Mustoselta pinna paloi. Mustonen sai 5+20 minuutin rangaistuksen.

00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
00:00 MV VÄRE Eero Ketterä aloittaa
12:32 2min HOLMSTRÖM Henri JHT Kampitus
15:41 2min TIKKA Matti Ketterä Koukkaaminen
19:43 2min SIPOLA Juuso JHT Väkivaltaisuus
19:43 2min HINKKANEN Toni Ketterä Väkivaltaisuus

23:32 1 - 0 LAAKKO Lauri (HOLMSTRÖM Henri, NISKAKANGAS Perttu) JHT
24:18 2min KOLHONEN Pietari Ketterä Estäminen