Kolmas välieräottelu JHT – Nokian Pyry 5-2

Kuva Hannu Tilus

JHT - Pyry 09.03.2017 PLAYOFF maalikooste

Hannu Tiluksen kuvat

Tähän otteluun oli saatu sairastuvalta kotijoukkueen tehomies Tomi Gronoff pelaamaan ylivoimia. Ylivoimapeli on erittäin tärkeässä roolissa näissä peleissä. JHT:n ylivoimapelin aivot ovat Tomi Gronoff ja Henri Mustonen. Juho Joki-Erkkilä on kokenut ja tehokas mies ylivoimassa ja Jarno Palola on juonikas ja hyvin kiekkoa suojaava pelaaja. Uutena kalajokisena ylivoimaviisikossa toimii Ville-Veikko Väkeväinen.
Ensimmäinen erä oli hiuksen hienosti Nokia Pyryn painostusta. Antti Hilden pääsi maalin edestä laukomaan vierailijoiden johtomaalin. Sen jälkeen Pyry painosti vahvemmin ja ensimmäisen erän jälkeen näytti siltä, että Pyry vie tämän ottelun. JHT:llä oli jonkilainen jarru päällä. Maalivahtien torjunnat oli JHT:n Mattila 13 ja Pyryn Hokkanen 8.

Toiseen erään kotijoukkue tuli vahvasti, sillä 40 sekunnissa JHT siirtyi 2-1 johtoon. Ensin ylivoimalla Tomi Gronoff näytti kuka hän on. Tomin maaliin syöttäjiksi merkittiin Jarno Palola ja Henri Mustonen. Toisen maalin viimeistelijäksi merkittiin Ville Lehtonen. Kiekko muutti suuntaa Nokian Pyryn pelaajasta ja yllätti täydellisesti maalivahti Hokkasen. Taululla oli numerot 3-1. Tämän jälkeen peli kääntyi kotijoukkueelle. Ylivoimalla Tomi Gronoff kävi jälleen laukomassa maalin. Gronoff pelasi vain ylivoimat mutta oli niissä tuhoisa. Gronoffin maaliin merkittiin syöttäjiksi Henri Mustonen ja Jarno Palola. Toisen erän jälkeen katsojien ilmeet tauolla olivat iloiset, sillä ensimmäisen erän jälkeen tuskin monikaan uskoi kotijoukkueen voittoon. Toisessa erässä maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mattila 8 ja Pyryn Hokkanen 12.

Kolmannen erän kotijoukkue aloitti vajaalla. Heti aloituksestä JHT nappasi kiekon itselleen ja Jere Espo laukoi kiekon 7 sekunnin pelin jälkeen ohi vastustajan maalivahdin. Maali oli alivoimamaali, johon syöttäjäksi merkittiin Niko Kivinen. Jäähallissa oli uskomaton tunnelma, kun kotijoukkueen 670 katsojaa seurasi ottelua äänekkäästi kotijoukkuetta kannustaen.. JHT pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Juho Joki-Erkkilä ratkaisi ottelun Henri Mustosen ja Jarno Palolan ollessa jälleen syöttäjinä. Ylivoimalla Pyry pääsi kaventamaan tilanteeksi 5-2. Tämän jälkeen Pyryn pelaajien pinna oli kireällä ja tunteet pinnassa. JHT:n Henri ”Boogie” Mustonen otti jäähylle mukaan vieraiden tähtipelaajan Antti Hilden ja molemmille tuli käytösranagaistus. ”Boogie” osaa nämä temput. Näin Pyryltä otettiin ”syömähammas” jäähyaition puolelle loppuottelun ajaksi Loppuaika kolmannesta erässä meni jäähyillessä. Kolmannen erän torjunnat JHT:nn Mattila 14 ja Pyryn Hokkanen 7.

Ottelun tilasto

Neljäs peli on Nokialla lauantaina. Se tulee olemaan jännittävä peli, koska JHT:llä on voitto katkolla.