lauantai 11. maaliskuuta 2017

Neljäs välieräottelu Nokian Pyry -JHT 2-3 JA

Juho Joki-Erkkilä ratkaisi toisen jatkoerän ensimmäisellä peliminuutilla. JHT jatkaa mestis-karsintoihin.

Ensimmäisessä erässä Nokian Pyry aloittaa maalinteon Jaakko Pyymäen maalilla ajassa 12.12. Syöttöpisteet Sandvikelle ja Hildenille. Nokian Pyryn ykkösketju on vaarallinen. Ottelun alku näyttää olevan samanlainen kuin oli Kalajoellakin.
Erän lopussa Henri Allen saa jäähyn koukkamisesta ja Pyry pääsee erän lopun pelaamaan ylivoimalla. Ensimmäisen erän jälkeen maalivahtien torjunnat oli Pyryn Hokkanen 8 ja JHT:n Lintonen 16. Paine JHT:n maalilla näyttää tilastojen mukaan olevan hiukan suurempi kuin edellisessä ottelussa Kalajoella.

Toinen erä on usein ollut JHT:llä hyvä. Pyry pääsi aloittamaan ylivoimalla. Pian kuitenkin osat kääntyivät kun Pyryn Jani Leino sai jäähyn kapituksesta. Tilanne on edelleen 1-0 Pyryn johto. Pyry siirtyy 2-0 johtoon, kun Mikko Levo pistää kiekon maalin Antti Hildenin ja Henrik Sandvikin saadessa syöttöpisteet. Nyt JHT:n tilanne vaikeutuu huomattavasti, sillä kahden maalin takaa on vaikeampi nousta voittoon. Pyryn Oskari Ojanen saa jäähyn kampituksesta. JHT pääsee yrittämään kavennusta ylivoimalla. JHT ei saa kavennusta, mutta heti jäähyn jälkeen JHT onnistuu kaventamaan, kun Ville-Veikko Väkeväinen laukoo Henri Allenin ja Juho Joki-Erkkilän esityöstä kiekon maaliin. JHT on pelissä mukana. Toisen erän jälkeen tilanne oli 2-1. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Pyryn Hokkanen 9 kertaa ja JHT Lintonen 11 kertaa. Peli on tasaantunut ja kolmannessa erässä koko joukkueen kunto ja taito ratkaisevat. JHT:llä on tasaisen hyvä joukkue, jolla on voitontahtoa.

Kolmannen erän alku oli tarkkaa pelaamista. Erän puolessa välissä JHT-ikoni Henri Mustonen laukoo tasoituksen Ville-Veikko Väkeväisen ja Juho Joki-Erkkilän esityöstä. Erän lopulla Ville Lehtonen saa jäähyn estämisestä. Jos tulee jatkoerä niin JHT joutuu aloittamaan sen vajaalla. Näin käy. Yleisöä on 660 henkeä seuraamassa erittäin jännittävää välieräottelua. JHT pelaa 25 sekuntia vajaalla jatkoerää. Kolmannessa erässä torjunnat Pyryn Hokkanen 8 torjuntaa ja JHT:n Lintonen 13 torjuntaa.

Jatkoerässä Pyry saa jäähyn, koska on liian monta pelaajaa kentällä. Kuka on JHT:n ratkaisijaylivoimalla? Ei onnistu JHT ylivoimalla. Pyryn Jani Leino epäonnistui rangaistuslaksessaan. JHT:n maalivahti Lintonen on huippukunnossa. Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut ratkaisua. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä jatkoerässä olivat Pyryn Hokkanen 9 torjuntaa ja JHT:n Lintonen 12 torjuntaa.

Toinen jatkoerä tuo ratkaisun, kun ensimmäisellä minuutilla Juho Joki-Erkkilä ratkaisee Jesper Ahlgrenin syötöstä. JHT jatkaa mestis-karsintoihin.