sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Mestiksen karsintasarjan ottelu JYP – Akatemia – JHT 7-2

JHT kaatui jäähyihin Jyväskylässä ja menetti mahdollisuutensa

JHT:n joukkueesta on sivussa Juho Joki-Erkkilä ja edelleen myös Tomi Gronoff ovat poissa rivissä. Ykköskentän sentteriksi on siirretty Jarno Palola. Wille Mattila vartioi JHT:n maalia. JYP-Akatemia aloitti ankaralla painostuksella ja seurauksena oli avausmaali ajassa 3.48. JHT otti heti aikalisän. Henri Mustonen otti jäähyn estämisestä. JHT ei tästä lannistu, vaan tekee alivoimalla tasoituksen. Maalintekijänä Niko Kivinen. Syöttöpisteet Jere Espolle ja Iiro Ojalalle. Riku Tiainen siirtää JYP-Akatemian 2-1. Niko Kivinen saa jäähyn kampituksesta ajassa 14.33. JYP-Akatemia on ollut niskan päällä koko erän ajan. JHT kesti alivoimalla. Ajassa 17.33. Niklas Westerlund tasoittaa pelin 2-2:een. Ensimmäinen erä päättyy numeroin 2-2. Maalivahtien torjunnat kotijoukkueen Jose Kangaskorte 5 ja vierasjoukkueen Wille Mattila 16 kertaa. JHT:llä kaksi pientä rangaistusta ja JYP-Akatemialla ei lainkaan rangaistuksia.

Toinen erä alkaa kotijoukkueen painostuksella. JHT:n Jarno Palola saa jäähyn huitomisesta ja nyt kotijoukkueelle annetaan mahdollisuus. Kotijoukkue käyttää tilaisuuden hyväksi ja siirtyy 3-2 johtoon ylivoimalla. Maalintekijänä Henri Niemi. Kotijoukkue sai ensimmäisen jäähyn toisen erän pulivälissä. JHT:llä on nyt mahdollisuus ylivoimalla tasoittaa peli, mutta ei onnistu. Kotijoukkue ottaa toisen jäähyn ja antaa uudelleen mahdollisuuden vierasjoukkueelle. Toinen erä päättyy kotijoukkueen johdossa 3-2. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä kotijokkueen Kangaskorte 8 kertaa ja vierasjoukkueen Mattila 14 kertaa.

Kolmannen erän alun JHT pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta ei saanut tasoitusta aikaan. Vieraiden Ville Määttä ottaa jäähyn estämisestä ja nyt tarjotaan kotijoukkueelle ottelun ratkaisua. Ylivoimalla kotijoukkue ratkaisee ottelun ja siirtyy 4-2 johtoon. Tämä merkitsee sitä, että JHT:n teoreettisetkin mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon karsinsarjasta ovat nyt toteutumatonta unelmaa. Maalintekijänä on Riku Tiainen. Kotijoukkueen Olli Muittari saa jäähyn huitomisesta ja JHT pääsee yrittämään kavennusta. Toisin kuitenkin käy, sillä alivoimalla Riku Tiainen lyö viimeisen naulan JHT:n arkkuun. Tiainen tekee kotijoukkueen viidennen maalin ja tämä ottelu on taputeltu. JHT kaatui jäähyihin. Kotijokkueen Olli Muittari kaunistelee numeroiksi 6-2. Rökäletappio syntyy, kun kotijoukkueen Aleksi Luhtalampi iskee taululle loppunumeroiksi 7-2 Maalivahtien torjunat kolmannessa erässä kotijoukkueen Kangaskorte 8 kertaa ja vieraiden Mattila 6 kertaa.