perjantai 24. maaliskuuta 2017

Neljäs mestis-karsintaottelu IPK – JHT 4-3

JHT:lle niukka tappio Iisalmessa

JHT:n ensimmäinen vieraspeli on mestis-karsinnassa on Iisalmessa, jossa vastaan tulee katkeran tappion Kalajoella kärsinyt IPK. JHT:n maalissa on Petrus Lintonen ja JHT:n neljännessä kentässä on Manninen-Palola-Parras, ylimääräinen hyökkääjä on Pesiö.
Ensimmäisessä erässä IPK painoi päälle kuten Kalajoellakin. Vierasjoukkueen Jesper Ahlgren sai jäähyn, mutta kotijoukkue ei saanut maalia ylivoimalla. Erän puolivälin jälkeen Adam Zboril siirsi kotijokkueen 1-0 johtoon. JHT ei säikähtänyt IPK:n maalista vaan Niko Kivinen maalasi lähes välittömästi tasoituksen Jere Espen ja Henri Allenin saadessa syöttöpisteen. Vierasjokkue otti jo toisen jäähyn ensimmäisen erään, koska pelaajat olivat liian innokaita. Tuomio tuli kun oli liian monta pelaajaa kentällä. IPK saa jatkaa ylivoimalla, koska JHT:n Iiro Ojala otti jäähyn poikittaisella mailalla pelaamisesta. IPK siirtyi ylivoimalla 2-1 johtoon. Maalin tekijänä Joona Tolvanen.
Erän lopulla vierasjoukkue JHT pääsee pelaamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Erän lopun JHT saa pelata ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat IPK:n Leskinen 11 torjuntaa ja JHT:n Lintonen 13 torjuntaa. JHT:llä oli kolme jäähyä ja IPK:lla kaksi. Peli tasoittui erän loppua kohden.

Toisen erän alun vierasjoukkue JHT pääsee aloittamaan ylivoimalla ja aloittaa tehokkaasti. Ville-Veikko Väkeväinen iskee tasoitusmaalin Juho Joki-Erkkilän ja Henri Mustosen saadessa syöttöpisteet. Samuli Ronkainen saa jäähyn polvitaklauksesta. JHT kesti IPK:n yliivoimapelin. IPK pyysi videotarkistuksen, mutta kysymyksessä ei ollut maalia ja peli jatkui tuikkana. Erän puolivälissä Iiro Ojala toistamiseen jäähyaitioon. Nyt syynä koukkaaminen. IPK painaa nyt päälle kuin yleinen syyttäjä. Jälleen Iiro Ojalan jäähyn aikana IPK siirtyy johtoon ylivoimalla. Maalintekijänä Janne Katosalmi. Jasper Ahlgren tasoittaa pelin Henri Mustosen syötöstä. Tilanne 3-3. IPK vaihtaa maalivahtia ajassa 36.38. Tuomas Tolonen maalin suulle. Jarno Palola ottaa jäähyn kampituksesta. Nyt on vaaran paikat. Toisessa erässä JHT:llä kolme jäähyä ja IPK:lla yksi. Jäähyaitiosta ei pelejä voiteta. IPK on hallinut toistaa erää, mutta JHT on tehnyt maalit. JHT kesti Palolan jäähyn. Toinen erä päättyi 3-3 numeroihin. Maalivahtien torjunnat olivat IPK:n Leskinen 4 ja JHT:n Lintonen 17. Kolmannessa erässä JHT:n ei kestä ottaa jäähyjä, jos aikoo voitosta taistella.

Kolmannen erän alussa Nico Joki ottaa jäähyn kampituksesta. JHT kesti IPK:n ylivoiman. Heti ylivoiman päätteeksi IPK siirtyy 4-3 johtoon Janne Katosalmen maalilla. Nyt kysytään JHT:ltä voitontahtoa. Katosalmi saa jäähyn kampituksesta ja nyt JHT:lle tarjotaan tasoituspaikkaa. JHT ei onnistu. JHT ottaa aikalisän ajassa 55.28. Samassa ajassa Jesper Ahlgren saa jäähyn estämisestä. Näyttää siltä, että jäähyt olivat JHT:n turma tässä ottelussa. JHT otta Lintosen ulos maalista ajassa 58.50. JHT yrittää riskillä tasoitusta. 59.26 Lintonen takaisin maalin suulle. Lintonen ulos maalin suulta 59.34. Ajassa 59.57 JHT:n pelaajilta palaa hermot. Iiro Ojala ja Henri Mustonen ottavat tyhmät jäähyt. Mustoselle 10 minuuttia. Ojalalle 2+2 minuuttia. IPK voitta numeroin 4-3. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä IPK:n Tolonen 6 kertaa ja JHT:n Lintonen 14 kertaa. Iisalmen jäähalliin JHT veti katsojia 1011.