tiistai 7. maaliskuuta 2017

Toinen välieräottelu Nokian Pyry – JHT 4-3

Kuva Hannu Tilus

JHT:n joukkueesta on edelleen poissa JHT:n tehotilaston ykkönen Tomi Gronoff. Neloskentässä pelaavat nyt Niko Kivinen, Ville-Petteri Tirri ja Kevin Parras ja ylimääräisenä hyökkääjänä Kallemarkus Manninen. Maalivahtina on Wille Mattila.
Ensimmäisenä tässä ottelussa jäähypenkkiä lämmittää kotijoukkue Nokian Pyryn Jaakko Pyymäki. Pyry kestii JHT:n ylivoiman. Ajassa 09.11. JHT siirtyy 0-1 johtoon Lapuan pikajunan Tommi Rintasalon maalilla. Syöttäjiksi maaliin merkitään Ville Lehtonen ja Nico Joki. Kolmoskenttä on jälleen liekeissä. Erän puolivälissä Henri Allen saa jäähykomennuksen estämisestä. JHT kesti Pyryn ylivoimapelin. Pyryn Jarkko Pyymäki ottaa jo toisen jäähyn koukkasesta tässä erässä. Erän lopulla Pyryn Erik Linnemäki kärsii jäähyn väkivaltaisuudesta. Samassa ajassa JHT:n Niko Kivinen saa jäähyn väkivaltaisuudesta. Ensimmäinen erä päättyy JHT:n johtaessa 0-1. Maalivahtien torjunnat olivat Pyryn Hokkanen 12 kertaa ja JHT:n Mattila 10 kertaa.

Toisen erän alkupuolella kokenut Jussi Pesonen saa pelirangastuksen sopimattomasta käytöksestä tuomareita kohtaan. Pinna on kireällä. Jesper Ahlgren siirtää JHT jo 0-2 johtoon. Pyry herää. Ensin Timo-Pekka Heikkinen kaventaa tilanteeksi 1-2 ja välittömästi Antti Hilden tasoittaa pelin 2-2:een. JHT ottaa aikalisän. Tilanne rauhoitetaan ja otetaan peli haltuun. Erän lopulla Jesper Ahlgren saa jäähyn estämisestä ja Pyry rankaisee välittömästi ylivoimamaalilla. Tekijänä Timo-Pekka Heikkinen. Nyt on JHT takaa-ajoasemassa. Toisen erän päättyessä Pyry johtaa numeroin 3-2. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Pyryn Hokkanen 12 kertaa ja JHT:n Mattila 11 kertaa. Taas jää ratkaisu kolmannen erän varaan.

Kolmannen erän alussa Nico Joki saa jäähyn kampittamisesta. Näin JHT tarjoaa voittoa Pyrylle. Pyry ei saa ratkaisua aikaan ylivoimalla ja 620 katsojan kannustuksellakaan. Lapuan pikajuna Tommi Rintasalo on liekeissä ja tasoittaa peli 3-3:een. Syöttöpiste Niklas Westerlundille. Pyry kuitenkin kuittaa Jarkko Pyymäen maalilla siirtyen uudelleen johtoon. Tilanne on 4-3 kun vielä JHT:n Ville-Veikko Väkeväinen saa 10 minuutin käytösrangaistuksen epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Nyt kysytään JHT:n henkistä kanttia. Vielä on aikaa 12 minuuttia ratkaisun tekemiseen. Ajassa 53.05 Pyry saa joukkuerangaistuksen, koska on liian monta pelaajaa jäällä. Nyt on JHT tasoituksen aika ja paikka, mutta JHT ei saanut toivottua maalia aikaan. Tilanne on sama kuin edellisessä ottelussa Kalajoella. Neljä minuuttia otteluaikaa jäljella. JHT:llä on kohta aikalisän paikka. Ajassa 59.01JHT ottaa maalivahdin pois ja yrittää kuudella viittä vastaaan tasoitusta. Pyry voitti toisen välieräottelun numeroin 4-3. Viimeisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat Pyry 13 ja JHT 11. Seuraava peli ensi torstaina Kalajoella.