perjantai 4. marraskuuta 2011

JHT murskasi Hermeksen

JHT Kalajoki voitti Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Kokkolan Hermeksen murskalukemin 10-0 ( 1-0,3-0,6-0). JHT:n voiton takeena oli jälleen kerran huippumaalivahti Rasmus Rinne, joka torjui 27 kertaa torjuntaprosentin ollessa peräti täydet 100 %. JHT teki ylivoimalla kuusi maalia. JHT hallitsi suvereenisti peliä. Kentän kunkku oli Henri Mustonen, jonka saldo oli 2+4. Muut tehomiehet olivat Tomi Gronoff, jonka saldo oli 1+4 sekä Sami Markkasen ja Matti Toskalan saldonaan 1+2. JHT:n ylivoima on todella tuhoisaa. Nytkin kuusi maalia tuli ylivoimalla. JHT on lohkon ylivoimaisesti paras ylivoimajoukkue. Ilhduttavaa oli se, että joukkueen kymmenestä maalista vastasi yhdeksän pelaajaa. Tehotilastoon pisteitä kotijoukkueesta sai 12 pelaajaa. JHT polki Hermeksen jäänrakoon ja teki Hermeksen tien todella vaikeaksi ylempään loppusarjaan. Huomenna Hermes kohtaa IPK:n Iisalmessa.

Alkukauden Imatran Ketterää edustanut latvialaiskeskushyökkääjä Janis Purins on lainalla JHT:n paidassa ainakin Hermes ja S-Kiekko pelin ajan. Viime kaudella Hermeksessä pelannut 24-vuotias keskushyökkäjää Janis Purins on mukava lisä nimekkääseen JHT-hyökkäykseen. Tässä ottelussa Purins nosti rystyltä kauniin maalin Hermeksen latvialaisemaalivanhdin ulottumattomiin. Purins on aikaisemmin urallaan pelannut kuuden Pohjois-Amerikassa viettämänsä juniorivuoden jälkeen Latvian ja Valko-Venäjän pääsarjoissa. Pohjois-Amerikassa pelaamissaan 176:ssa A-junioriottelussa mies teki yhteensä mukavat 111 + 73 = 184 tehopistettä. Valko-Venäjän pääsarjassa Metalurgs Liepajan paidassa kausina 2008-2009 ja 2009-2010 syntyivät tehopisteet 8+11=19. Kotimaansa pääsarjassa mies on 40:ssa pelaamassaan ottelussa saanut aikaiseksi 17+8=25 tehopistettä. Janis Purinsin veli Gints Purins pelaa puolustajana Imatran Ketterän joukkueessa.

Ensimmäisessä erässä Hermes pyristeli vastaan, mutta toisessa erässä kentällä näytti olevan vain yksi joukkue. Toisessa erässä ottelu ratkesi kotijoukkueelle, kun Hermes luisteli jalat altaan jo ensimmäisessä erässä. JHT ei antanut Hermekselle mitään mahdollisuuksia. Tasoero oli todella hämmästyttävän suuri joukkueiden välillä. Hermeksen selkaranka katskesi viimeistään toisessa erässä kun viime kauden Hermes-pelaaja Janis Purins vippasi rystyltä 3-0 numerot taululle. Kolmannessa erässä JHT teurasti Hermeksen numeroin 6-0. Huomenna JHT:n vieraaksi saapuu S-Kiekko Seinäjoelta, joka tavoittelee vielä tosissaan paikkaa ylemmästä loppusarjasta.